Szórakoztató kalóriaégetés

Nehezedre esik elmenni a konditerembe? Akkor is sarkallnánk arra, hogy válassz olyan testmozgást, mely nem elsősorban a kalóriákról, hanem a szórakozásról szól.


Nehezedre esik elmenni a konditerembe? Akkor is sarkallnánk arra, hogy válassz olyan testmozgást, mely nem elsősorban a kalóriákról, hanem a szórakozásról szól.

Úgy táncolnék veled

A társastánc-tanfolyamok legtöbbje nem csak pároknak szól, hiszen remek lehetőség az ismerkedésre is. Tánc közben fejlődik a mozgáskoordináció, a partner közelsége, érintése pedig a lelket ápolja. Arról nem is beszélve, hogy egy óra tánc felér egy komoly aerobik órával. (60 perc gyors tánccal 450 kcal-t égetsz el) 

Virtuális térdhajlítás

A videojátékok csak a lustáknak valók? Mióta mozgásérzékelőkkel szerelték fel a legtöbb játékkonzolt, a tenisztől a síelésen keresztül az ugrókötelezésen át mindent kipróbálhatsz otthon, a monitor előtt ugrálva. A következő években a mozgásérzékelőket fel fogják váltani a virtuális szemüvegek. Mivel ezek a teljes látóteredet lefedik, ezért felvéve úgy fogod érezni magad, mintha tenisz- vagy golfpályán állnál. A szemüveg érzékeli a fejmozgásodat, ezért bármikor szabadon körbenézhetsz a virtuális térben. 

Önként mozgás

A szabadidőben vállalt önkéntes munkát – amellett, hogy sikerélménnyel tölt el – komoly testmozgásnak is elszámolhatod. Érdemes olyan önkéntes feladatot vállalni, melyre másként nem lenne lehetőséged. Szeretnél kutyát, de túl sokat dolgozol? Sétáltass hétvégén menhelyi ebeket. Egy szép kertre vágysz, de erre nincs esélyed a negyedik emeleten? Csatlakozz a gerilla kertészekhez, akik az éj leple alatt köztereket borítanak be virágokkal. (1 km sétával kb. 50 kcal-t égetsz el)

Címkék: