Fények, trendek, textúrák a falburkolás világában

Bámulatos textúrák a spanyol Porcelanosa újdonságai között: a valósághű látványt is meghazudtoló, gyönyörű felületekkel burkolhatjuk otthonunk akár minden szegletét, a lépcsőtől a nappalin át, egyenesen a fürdőszobáig…


Bámulatos textúrák a spanyol Porcelanosa újdonságai között: a valósághű látványt is meghazudtoló, gyönyörű felületekkel burkolhatjuk otthonunk akár minden szegletét, a lépcsőtől a nappalin át, egyenesen a fürdőszobáig…

Ma már, amikor a csempe és a fal burkolása jön a képbe, nem kell csupán a fürdőszoba és a konyha területeinél megállnunk, hiszen a mai divat pontosan azt sugallja, hogy – ha csak lehet – az egész lakás egységes legyen, ehhez pedig valamennyi enteriőrhöz társuljon egy izgalmas, oda illő textúra, melynek mintázata a természetes fa vagy kő apropójára is épülhet. Natúr, természetes bézs árnyalatokban, vagy a szürke színeiben, melyhez igazán jól passzolnak a fehér felületek…

Ha szeretjük az kivételes, térből kiemelkedő felületeket, a természetes kövek kárázatos textúráját, és mindezek mellé még exkluzív megoldások felé is hajlunk – akkor érdemes tovább olvasni…

2016 a Fény Éve a lakberendezésben és az építészetben!

Mit jelentsen ez egy csempe esetében? A sok áttetsző felület, és üveg használata mellett a tömör, nem áttetsző felületeknél a textúra lehet az, amivel ajánlott játszanunk. A játékos felületek jól eltalált megvilágítással különös módon verik vissza a fényt, ezáltal téve egyedivé és páratlanná az enteriőrt.

Szinte minden enteriőrnek egyedi “arcot” adhatunk a több mint 40 esztendős múltra visszatekintő spanyol Porcelanosa gyár kiváló minőségű kerámiáival, melyek a kő számtalan árnyalatát, típusát, és karakterét biztosítják számunkra.

A dekoratív profilokat társíthatjuk egyszerű, letisztult csempével, ahogyan a matt és fényes felületek, a szolid és az extravagáns textúrák is kiválóan megférnek egymás mellett.

Az idei év egyik nagy trendje a beton

Melyet persze utánozhatunk is kiváló minőségű csempe vagy dekorlapokkal. Ha egyedi, térből kiemelkedő textúrákkal „bolondítjuk meg” a látványt, akkor pedig egészen egyedülálló térhatást érhetünk el. Ehhez nem is kell messzire mennünk, hiszen a VS Fürdőszoba üzleteiben már elérhető a Porcelanosa csempe Laja Natural névre hallgató gyönyörűsége, melyet természetes hatású, vagy éppen betonfelületet imitáló loft jellegű terekbe is bátran ajánlunk!

Az újabban divatos 3D falipanelek megoldásait kedvelők számára is van egy szuper hírünk: ezentúl már tartós, több évtizedre is gondolkodhatunk 3d falakban, hiszen a Porcelanosa One Natural falicsempe és dekor csempéje tökéletes választás. A loft hatás pedig itt is nagyszerűen érvényesül a betonszürke lapokkal.

3d fal textúrát – de szolidabb kivitelben?

Ez sem lehetetlen – a Rodano termékcsalád különleges, mozaikhatású, síkból enyhén kiemelkedő – finom, ezüstös szürke, gyönyörű színválasztékban áll rendelkezésünkre. Kérhetjük akár matt, akár fényes felülettel, de variálhatjuk is e kettőt, a még exkluzívabb fényhatások eléréséhez…

Falra is, padlóra is?

Az újgenerációs csempéknek ma már az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy falra és padlóra is burkolhatóak, persze azért a választás előtt mindig kérjük ki szakértők véleményét, tanácsát! Padlóra továbbra is a minél nagyobb lapokat érdemes választani, ha növelni szeretnénk optikailag a teret. Ha izgalmas, mégis kellemes mintázatot szeretne, akkor mit szólna egy ilyen kék homoksivatagot imitáló mintához?

Álomfürdőszobát vagy akár egy elegáns bárt is megtervezhetünk a Porcelanosa Port Black különlegességével, melyet a bevállalósakban akár az otthoni enteriőrök fényűzőbbé varázslására is ajánljuk.

Mit érdemes még tudni az alapcsempe és dekor csempe újhullámáról?

Az alap csempékből egyszerű kivágásokkal szelnek ki mintákat, egyedibb textúrákat a gyártók, pl. csíkokra szelnek egyes felületeket, vagy felnagyítják a struktúrákat. Sokszor egy-egy fém csíkkal választják el egymástól az alapcsempe és a dekor síkjait, így kiemelve a dekorációt az alaplapokból.

Az élethű és finom mintázatok, árnyalt és nemes felületek ugyanakkor mind tartós és kopásálló kerámiák, minőségi termékek – melyek biztosan hosszú időn át állják az igénybevételt, és időtlen, hű társaink lehetnek otthonunkban. Elvégre a természethű dombornyomás, a természetes színek ugye, nem fognak kimenni a divatból!

VS FÜRDŐSZOBA SZALON - SZAKÉRTŐ SEGÍTSÉG OTTHONÁHOZ

www.vsfurdoszoba.hu

Címkék: