Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Nem csak húsimádóknak: Hogyan lehet még finomabb a grillzöldség


Amikor a kerti sütögetésekre gondolunk, azonnal felidézzük a napfényes szombat délutánokat, a családunkkal, barátainkkal eltöltött felejthetetlen pillanatok hangulatát, és természetesen a rácson sercegő húsok finom, füstös illatát. Vétek lenne azonban azt hinni, hogy grillpartik világa csak a húsimádók számára lehet vonzó: összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel vegetáriánus ismerőseinket is könnyedén lenyűgözhetjük!

HOZZÁVALÓK (4-6 SZEMÉLYRE):

3 kis, karcsú padlizsán

2 kis piros húsú paprika

3 közepes cukkini

6 közepes gomba

 

A pácléhez:

1/2 dl olívaolaj

1/2 dl citromlé

1/2 dkg apróra tépett friss bazsalikomlevél

1 összenyomott fokhagymagerezd

 

A padlizsánt ferdén felszeleteljük, tálcára téve megsózzuk, majd körülbelül 15 percig állni hagyjuk. A piros húsú paprikát félbevágva eltávolítjuk a benne lévő magokat, ereket, és hosszú, széles szeletekre vágjuk. A cukkinit a padlizsánhoz hasonló formára daraboljuk, a gomba szárát pedig kalapjának szélével azonos vonalban levágjuk. A páclé elkészítéséhez egy zárható üvegre is szükségünk lesz: ebben rázzuk össze az olajat, a citromlét, a bazsalikomot és a fokhagymát. A zöldségeket helyezzük egy tálba, s öntsük rá a páclevet. Műanyag fóliával a tetején legalább egy órára tegyük hűtőbe. Ha már forró a grill, olajozzuk be kissé a grillrácsot, a zöldségeket pedig mindkét oldalon süssük 2-2 percig, közben akár többször is kenegessük be őket a maradék páclével. Amint láthatóan megpirultak, már tálalhatjuk is a mennyeien ropogós vegetáriánus tálat! 

Ha szeretné tökéletesíteni a grillen készült vegetáriánus ételeket, ha szívesen tanulna profi grillszakácsoktól, látogasson el a Broil King Nemzetközi Grillnapra március 4-én, ahol az Ön számára ideális grillsütőt szakértők segítségével találhatja meg.

Írta: Spatrend Online
További cikkek a szerzőtől
 Facebook