Profilom 2018. március 17. Szombat - Gertrúd, Patrik

Téli tárolási tippek a grillhez


Ha nem szeretnél télen grillezni, esetleg már ki is próbáltad, de nem jött be az élmény, akkor még időben vagy a grill elpakolásához. A hó leesése előtt célszerű elvégezni minden téliesítési műveletet, amihez adunk pár praktikus tanácsot.

Eltenni csak tiszta grillt érdemes, ezért ha még nem csillog a grillegység, akkor a takarítás legyen az első lépés. Csak egy tiszta és száraz grillen alkalmazhatod a téliesítés további lépéseit.

Gázpalack

A palackot zárd el, csavard szét a csatlakozót és egyben emeld ki az egészet a grillből. A palackot mindig külön tárold, lehetőleg minden tűzveszélyes anyagtól (és a háztól) távol. Amikor a szétszerelés megtörtént, egy olaj permetező segítségével olajozd meg az égőfejeket, és a palack fém részeit, hogy megelőzd a rozsdásodást. Ilyenkor kell a gázpalack állapotát is felmérni (van-e szivárgás), és a benne lévő gáz mennyiségét is mérd meg, hogy megtudd, kell-e tavaszra új egységet venned. A legegyszerűbb módszer, ha leméred a grillt, és kiszámold, hogy mennyit vesztett „gyári súlyából”. A normál palack súly 7-8 kg között van üresen, teljesen töltve legalább 10 kilóval több. Két kiló gáz körülbelül két óra grillezéshez elegendő, így ki tudod számolni, hogy a palackban lévő gázmennyiség meddig elég.

Bogármentesítés

A grillt legalább félig fedett, szélmentes helyre állítsd. A csapadéktól védheted grillponyvával, ami a legtöbb bogár és kisállat ellen szintén hatásos védelmet jelent. Azért, hogy az egészen kis helyekre se férkőzhessenek be az ízeltlábúak hatásos módszer a műanyag zacskó. A gázcső nyílására helyezz egy zacskót, majd szigetelőszalaggal rögzítsd, hogy ne juthasson át semmi az akadályon.

 

Ha szeretné még az idei télen otthonában élvezni a grillezés utánozhatatlan élményét, látogasson el a SpaTrend ürömi üzletébe, ahol exkluzív ajánlatokkal várják az érdeklődőket: tekintse meg élőben a piacvezető kanadai Broil King grillsütők széles választékát, és találjon rá az ön számára legmegfelelőbb berendezésre!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook