3 hatékony mód lelki egyensúlyunk megőrzésére

Mint olyan sok tényezőre az életünkben, a stresszre is különböző perspektívákból tekinthetünk. Laurie J. Cameron mindfulness szakértő hamarosan megjelenő könyvében arra kínál néhány egyszerű megoldást, hogy a hétköznapokban is megőrizhessük mentális tartalékainkat.


  1. Irányítsuk testünk reakcióit

Hogy miként értelmezünk bizonyos szituációkat, nagymértékben függ attól, hogy mennyire érezzük stresszesnek magunkat. Ha energiáinkat tudatosan a pozitív szemlélet erősítésére használjuk, ha arra összpontosítunk, amiért, vagy ami ellen mi magunk is tehetünk, nem pedig azokra a kérdésekre, amik fölött nincs befolyásunk, számtalan szorongással teli órától szabadítjuk meg szervezetünket.

  1. Válasszunk másik perspektívát

Klisé, vagy sem: minden nézőpont kérdése. Szemléletmódunk döntő hatással van lelkiállapotunkra. Ha negatív gondolatokkal tápláljuk elménket, akkor cselekedeteink, közérzetünk és jövőképünk sem lehet tele kecsegtető ígéretekkel. A problémák mantrázása nem hordoz megoldást. Erősítsük magunkban, hogy minden stresszes, nyomasztó, vagy bosszantó helyzet mindössze átmeneti állapot, a nehézségek pedig sokszor a növekedés lehetőségét rejtik magukban.

Forrás: http://www.ewellnessmag.com

  1. Meditáció

Ma már nem csak jógik és furcsa életművészek meditálnak: egyre több CEO, vagy más, az üzleti életben, a művészvilágban elismert ember osztja meg a rendszeres, napi szintű meditálás során tapasztalt pozitív élményeit. Laurie J. Cameron az ún. Body Scan technikát ajánlja könyvében: a meditáció során az alany csendben ül, és figyelmét szisztematikusan a test egy-egy részére irányítja feje tetejétől egészen a talpáig (vagy fordítva).

Ha ön is szeretné egészségtudatosabban élni életét, a rendszeres masszázsmedence használat nem csupán fizikai állapotunk javulásához, de lelki egyensúlyunk megteremtéséhez is hozzájárul. Az ülőmunka okozta hátfájásra, a szigorú határidőknek köszönhető stressz oldására éppúgy kínál megoldást, mint a hétköznapokból való kiszakadásra.

Címkék: