Jóga ébredés után – Ezért ki sem kell szállnod az ágyból!

Ébredés után rögtön kiugrasz az ágyból? Ne becsüld alá a fontosságát annak a néhány percnek, amit a napod megkezdése előtt eltöltesz. Nézz szembe frissen és energikusan az új kihívásokkal, jógázz az ágyban!


Ébredés után rögtön kiugrasz az ágyból? Ne becsüld alá a fontosságát annak a néhány percnek, amit a napod megkezdése előtt eltöltesz. Nézz szembe frissen és energikusan az új kihívásokkal, jógázz az ágyban!

A jóga a stresszoldás természetes és egyszerű módja – használd ezt fel a napod indításához is. Ahelyett, hogy ébredés után rögtön a munkával, kötelességekkel foglalkoznál, esetleg a telefonodat ellenőriznéd, szánj néhány percet arra, hogy reggeled energiával töltve kezdődjön. Bemutatunk néhány pózt, amit még az ágyban elvégezhetsz. Azt azért tartsd szem előtt, hogy a puha matracon nem leszel majd olyan hajlékony, mint a földön, ami több támaszt ad a jógapozíciókhoz, nyújtásokhoz. 


Galambpóz

A galambpóz egy intenzív nyújtás, amit főként a csípődben fogsz érezni. Miután végeztél, úgy fogod érezni magad, mint aki újjászületett.

Így végezd: A kezeid legyenek válltávolságban, miközben négykézláb támaszkodsz. A jobb térded húzd előre, a két tenyered közé, lábszárad fektesd magad elé, lábfejednek a bal tenyered közelében kell lennie. Bal lábadnak az ágyon kell pihennie, szinte teljesen nyújtva. Vegyél egy mély levegőt, kilégzéskor dőlj előre, homlokod közelítsd a jobb térdedhez. Maradj ebben a pózban, amíg kényelmes, majd végezd el a másik oldalra is.

Gyermekpóz

A gyermekpóz a jógapozíciók jolly jokere – használd minden alkalommal, ha aktív pihenésre vágyik a tested, hiszen fantasztikusan nyújtja a hátat és gerincet, ugyanakkor szellemileg pihentet.

Így végezd: Térdelj fel az ágyban, lábujjaid érjenek össze. Csípőszélességben nyisd szét a térdeid, és dőlj előre, feküdj a combjaid mellé.

Egyszerű csavarás

Ezt a gyakorlatot mindenképp végezd el reggelente: felébreszti a gerinced, és máris frissebben, üdébben indul a nap.

Így végezd: Hanyattfekvésben öleld a melledhez a térded. Miközben jobb kezeddel gyengéden tartod őket, lassan emeld az ágyad jobb oldalára, te pedig fordulj balra. Érezni fogod a finom nyújtást a gerincedben. Maradj így, amíg jól esik, majd végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.  

Címkék: