3 tipp, hogy ne szenvedjen fagykárt a masszázsmedencéd télen

Mindig nagy kérdés, hogy télre lezárjuk-e a masszázsmedencét vagy sem. Ilyenkor a mínuszok miatt nagyobb a kockázata a sérüléseknek és meghibásodásoknak, de ki akarna lemondani a pihentető forró vizes masszázsról pont a leghidegebb hónapokban? Ha te sem szívesen mellőznéd a pezsgőfürdőt ebben a kritikus időszakban, akkor ezt a három tanácsot követve elkerülheted a hidegből adódó medence problémákat.


Az első és legfontosabb teendő egy télen is működő jakuzzi esetén a megfelelő tető kiválasztása, beszerzése és beüzemelése. A masszázsmedence tetők piaca szerencsére egyre nagyobb kínálattal készül a téli felhasználók igényeire, így biztosan te is találsz majd a medence típusához, méretéhez és színéhez passzoló thermo tetőt. Miért van erre szükség? Nemcsak azért, hogy minél tovább megőrizd a víztisztaságot és kiküszöböld a levegőből vízbe kerülő szennyeződéseket (hiszen a hidegben vizet cserélni a legkevésbé sem szórakoztató. Még csak nem is az a fő ok, hogy így csökkentheted a víz párolgását és kevesebb utántöltésre lesz szükség. Nem. Bár ezek is fontos szempontok, a leglényegesebb előnye a thermo tetőnek a hőtartás. A medence a legtöbb hőt nem a oldalt vagy alul veszíti el, az a vízfelszínen keresztül távozik. Ezt akadályozhatod és csökkentheted a minimumra egy tökéletesen passzoló és záródó tetővel, ami még a legcudarabb időjárási körülmények között is kellemesen melegen tartja a vizet, anélkül, hogy jelentősen megnőne a villanyszámla. Ha a tető megsérül vagy már nem zár teljesen, elveszíti legfontosabb funkcióját és ideje cserélni, ezzel elérheted, hogy a nap bármely szakában meleg víz várjon a masszázsmedencédben!

A minőségi thermo tető nem az egyetlen lehetőséged a medence hőtartásának növelésére. Erre a célra szolgálnak a thermo takarók is. Ezek a víz felszínén lebegő takarók ugyancsak konzerválják a meleget és biztosítják, hogy az elektromos számla ne mutasson többet az állandó utánfűtés miatt, mint, amire számítottál. A takaró szerencsére tökéletesen elfér a tető alatt is, így ha biztosra akarsz menni, akkor ne válassz a kettő közül, hanem vesd be mindkettőt egyszerre a téli hónapok alatt.

Ha már biztosítottad, hogy a medence ne hűljön gyorsabban, mint kellene, akkor nincs más hátra, mind időnként megkeringetni a rendszert, hogy a meleg víz, biztosan minden csőbe eljusson. A keringetést akkor is kapcsold be legalább naponta 1-2 alkalommal, ha éppen nem használod a jakuzzit, de mi azt tanácsoljuk, hogy ne mondj le a hidegben sem a pezsgőfürdőről, mert kilazít, megmozgat és őrzi az egészséged. Amikor bekapcsolod a keringetést, egyúttal ellenőrizheted a vízszintet is, hiszen télen még nagyobb problémákat okozhat, ha a víz szintje a jel alá csökken. Ez akár a melegítés vészleállásához és a víz megfagyásához vezethet, ami véglegesen tönkre teheti ezt a csodálatos wellness eszközt!