Széllel szemben biztonságos tetővel

Ahogy beköszönt az ősz, a szelesebb napok is gyakrabban borzolják fel kertünket, így mindenképpen érdemes előre felkészülni egy viharosabb napra, amikor a masszázsmedencénk biztonságban vészeli át az időjárás szeszélyeit.


Ahogy beköszönt az ősz, a szelesebb napok is gyakrabban borzolják fel kertünket, így mindenképpen érdemes előre felkészülni egy viharosabb napra, amikor a masszázsmedencénk biztonságban vészeli át az időjárás szeszélyeit.

Ijesztő látványt tud okozni egy szeles nap, amikor a kertben felborogatott kerti bútorok, megcsapzott fák vagy épp szétzilált veteményeskert látványa fogad minket. Az utóbbi időben láttunk pár furcsaságot: derékig érő vizet a belvárosban, sebesen száguldó kukákat, kicsavart fákat, kidőlt oszlopokat, és ilyenkor bizony eszünkbe jut, hogy minden, ami az otthonunkban, kertünkben található, vajon biztonságban van-e?

Szerencsére a masszázsmedencék jóval nehezebbek az átlagos bútoroknál, így ha nagy szél kerekedik, akkor sem kell attól tartanunk, hogy a medencénkben a szél kárt tehetne. Még az önállóan álló medencéket sem tudja megtépázni a szél, a süllyesztett vagy körbeépített medencék esetében pedig egyáltalán nincs mitől tartanunk.

Ami azonban fontos tétel, az egy tartós, jó minőségű medence tető, hiszen ez lesz az az eszköz, ami távol tartja a medencénktől a koszt, a kavargó port vagy a letört ágakat és leveleket. Ha megfelelő medence tetővel rendelkezünk, akkor attól sem kell tartanunk, hogy ezek a repülő tárgyak kárt tennének akár a tető borításán, akár a habszivacsban.

Fontos, hogy a jó tető rendelkezzen erős hevederekkel, zárrendszerrel, melyek lehetővé teszik a biztonságos rögzítést még a legszelesebb napokon is. Bár minden medence használat után be kellene zárni a tetőt, egy szeles napon ennek még nagyobb a jelentősége. Miután rögzítetted a tetőt, ellenőrizd le, hogy fixen helyezkedik a medencén. A biztonság kedvéért pakolj el minden olyan tárgyat a környezetéből, amely kárt okozhatna a tetőben, ha felkapja a szél és ráejti. 

Ha gondoltál már arra, hogy beszerezz egy saját masszázsmedencét, most lehetőséged van megismerni az amerikai jakuzzik széles kínálatát a SpaTrend Expón. A rendezvény Vasárnap is várja a látogatóit: térkép Gyere el személyesen vagy rendelj online: www.grillplaza.hu

Címkék: