5 tipp, hogy ősszel is megőrizze kicsattanó egészségét

Az őszi időszak szólhat a nátháról és különféle megbetegedésekről vagy szólhat a lecsendesedésről és minőségi pihenésről is. Adunk pár tippet, hogy biztosan ez utóbbiban legyen része!


1 A kézmosás a kulcs

Az őszi hideg és csapadékos idő kedvező táptalaj a megbetegedéseknek, amit a legkönnyebben odafigyeléssel, a megfelelő ruházat megválasztásával és kézmosással érhet el. A kézmosás az egyik leghatékonyabb módja a bacik visszaszorításának, egy kisebb mennyiséggel pedig már az immunrendszer is el tud bánni.

2. Szezonális finomságok

A betegségek legyőzésében számít az erős immunrendszerére, amelyet felvértezhet, ha szezonális vitaminbombákat is beiktat étrendjébe. Az őszi zöldségek és gyümölcsök színes, illatos tárháza segít megőrizni az általános jó kedélyállapotot és egészséget is. Mikből válogasson? Sütőtök, alma, körte, datolyaszilva, édesburgonya!

3. Gondoskodjon önmagáról!

Az őszi időszakban a természet visszahúzódik és a nyári pörgés is lecsendesedik. Érdemes ezzel összhangban, nekünk is a csendesebb kikapcsolódások felé fordulni, amelyek elégedettséggel töltik el a lelket. Szaunázással vagy masszázsmedence használattal segítheti immunrendszerét is, és a testi ellazulást szellemi béke követi.

4. Fontos a bőrápolás!

A hideg megviseli a lelket és bizony a bőrt is, ezért érdemes ebben az időszakban táplálóbb és vitaminban dúsabb készítmények után nézni. Egy jakuzzizás vagy szaunázás után pedig nemcsak az arc, hanem az egész test gondos ápolásra szorul.

5. Lélekemelő programok

A téli, ünnepi és év végi időszakra való lelki ráhangolódást segítse olyan programokkal, amely valamilyen pluszt adnak. Kirándulás a barátokkal, jóga az éjszakában, de áthívhatja szeretteit egy wellness délutánra is, ahol a test kényeztetése mellett lesz idő a léleknek is megadni a táplálékát.