A fagyi egészséges is lehet!

  • írta:
  • 2013.07.20

Lépj túl a csoki-vanília-puncs háromszögén, és fedezd fel az egészséges, gyümölcsös hűsítőket, amelyek kevesebb kalóriát, viszont több gyümölcsöt tartalmaznak, mint a bolti fagyi. Sörbet: a fagylalt őse, amely tulajdonképpen nem más, mint cukorral, mézzel, esetleg kevés alkohollal ízesített és lefagyasztott gyümölcspüré. Étkezés után az ízlelőbimbók semlegesítésére és az emésztés elősegítésére tálalják. Készülhet dinnyéből, málnából, eperből, szederből, narancsból, ananászból, vagy bármilyen más, pürésíthető gyümölcsből. Jégkása, vagy granita: az eredetileg Szicíliából származó édesség szintén bármilyen gyümölcsből készülhet. A gyümölcslevet (esetleg gyümölcspép és víz keverékét) cukorsziruppal, mézzel vagy juharsziruppal édesítjük, a keveréket lapos tálban lefagyasztjuk, és félóránként átkeverjük, hogy jégkristályokat kapjunk. Joghurtfagyi: a tejszínes fagylaltoknál sokkal kevesebb zsírt tartalmazó joghurtot mézzel, nyírfacukorral vagy juharsziruppal, valamint ízlés szerinti finomsággal (pl. vaníliával, gyümölccsel) ízesítjük, és fagylaltgépben megfagyasztjuk. Ha nincs fagylaltgéped, használhatod az úton-útfélen kapható pálcikás, műanyag jégkrémformákat is. http://zoldsalata.blogspot.com


Lépj túl a csoki-vanília-puncs háromszögén, és fedezd fel az egészséges, gyümölcsös hűsítőket, amelyek kevesebb kalóriát, viszont több gyümölcsöt tartalmaznak, mint a bolti fagyi.

 

Sörbet: a fagylalt őse, amely tulajdonképpen nem más, mint cukorral, mézzel, esetleg kevés alkohollal ízesített és lefagyasztott gyümölcspüré. Étkezés után az ízlelőbimbók semlegesítésére és az emésztés elősegítésére tálalják. Készülhet dinnyéből, málnából, eperből, szederből, narancsból, ananászból, vagy bármilyen más, pürésíthető gyümölcsből.

 

Jégkása, vagy granita: az eredetileg Szicíliából származó édesség szintén bármilyen gyümölcsből készülhet. A gyümölcslevet (esetleg gyümölcspép és víz keverékét) cukorsziruppal, mézzel vagy juharsziruppal édesítjük, a keveréket lapos tálban lefagyasztjuk, és félóránként átkeverjük, hogy jégkristályokat kapjunk.

 

Joghurtfagyi: a tejszínes fagylaltoknál sokkal kevesebb zsírt tartalmazó joghurtot mézzel, nyírfacukorral vagy juharsziruppal, valamint ízlés szerinti finomsággal (pl. vaníliával, gyümölccsel) ízesítjük, és fagylaltgépben megfagyasztjuk. Ha nincs fagylaltgéped, használhatod az úton-útfélen kapható pálcikás, műanyag jégkrémformákat is. 


http://zoldsalata.blogspot.com

Címkék: