- írta: Peitli Csilla
Így használd fel az ananász héját!
- írta: Nagy Kitti
- 2014.07.02
Az lédús ananász trópusi ízvilágával igazi nyári gyümölcs. De gondoltad volna, hogy a héjának sem kell a kukában landolnia?
Az lédús ananász trópusi ízvilágával igazi nyári gyümölcs. De gondoltad volna, hogy a héjának sem kell a kukában landolnia?
Készíts belőle teát!
Az ananász héját és fás közepét tedd egy kancsóba, majd öntsd fel vízzel, és tedd ki a napra. Amikor a víz sárgává válik, szűrd le a napteát. Idd édesítővel, de magában is finom.
Ha borongós napon kívánod meg az ananászteát, az sem gond. Kancsó helyett tedd teáskannába az ananászhéjat, önts rá vizet, tedd fel a tűzre. Amikor a víz forrni kezd, rögtön vedd le, és hagyd ázni a meleg vízben.
Kend a lábadra!
Tedd az ananászhéjat turmixgépbe, és daráld masszává. Vidd fel a lábadra, hagyd rajta néhány percig, majd mosd le. Ez a pakolás segít felpuhítani a bőrkeményedéseket, a száraz sarkakat.
Használd légfrissítőként!
Ahelyett, hogy kidobnád, tedd egy műanyag táskába az ananászhéjat, majd rakd ki a napra száradni. Néhány hét múlva a héj összeszárad, összemegy, az nappalid vagy az autód pedig olyan illatú lehet, mint a gyümölcskoktél.