- írta: Peitli Csilla
Zöldségből is készíthetsz ropit, ha egészségmániás vagy!
- írta: Nagy Kitti
- 2014.06.25
Az egészséges életmód lemondásokkal jár. Van, akinek a krémes csokoládé hiányzik a leginkább, mások egy zacskó chips láttán sóhajtoznak elkínzottan. Hozzájuk szólunk most: ne csüggedjetek, van megoldás! Készítsetek egészséges ropogtatnivalót zöldségekből.
Az egészséges életmód lemondásokkal jár. Van, akinek a krémes csokoládé hiányzik a leginkább, mások egy zacskó chips láttán sóhajtoznak elkínzottan. Hozzájuk szólunk most: ne csüggedjetek, van megoldás! Készítsetek egészséges ropogtatnivalót zöldségekből.
Válassz zöldséget!
Első lépésként válaszd ki a zöldséget, amit később elropogtatsz. Legjobb a cékla, sárgarépa, zeller, de bevállalósabbak próbálkozhatnak kellel vagy édesburgonyával is.
Készítsd el!
Itt jön a pepecselős része: hámozd meg, majd vágd nagyon vékony szeletekre a zöldséget. Ezzel a lépéssel megéri bíbelődni, hiszen minél több időt szánsz a szeletelésre, annál élethűbb chipset kapsz majd. A zöldségszeleteket tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, locsold meg egy kis olíva- vagy kókuszolajjal, majd fűszerezd be. Alacsony hőfokon süsd – vagy inkább szárítsd – ropogósra a zöldséget.
Bűntudatmentes sültkrumpli
Ugyanezzel a módszerrel készíthetsz egészséges sültkrumplit is, ha a zellert, vagy sárgarépát hasáb alakúra szeleteled. Húsok mellé, vagy önmagában – ha hiányzott a sültkrumpliélmény, itt a megoldás.