Mi legyen az arctisztító tejben?

A kozmetikai termékek piaca rengeteg lehetőséget tartogat, olykor már annyira nagy a bőség, hogy a választást is megnehezíti. Mi kell például egy arclemosó tejbe és mi az, amiért felesleges fizetni?


Az arckrémekhez hasonlóan a lemosó tejből is egyre több változat elérhető a boltok polcain. Zsíros vagy éppen száraz bőrre keresel? Pattanások ellen küzdesz? Biztos találsz neked megfelelő terméket, kérdés, hogy szükséged van-e rájuk?

A rövid válasz az, hogy nem igazán. Miért? Akkor jöjjön a hosszabb válasz!

A lemosótejek változatossága azért alakult ki, mert a gyártók már az arcápolás első lépésénél használt termékbe is hatóanyagokat tesznek, hogy azok megfeleljenek a különféle bőrkondíciók kívánalmainak. Csakhogy erre vajmi kevés szükség van, hiszen ez a készítmény nem marad a bőrön, pillanatokon belül lemosásra kerül.

A bőrrel való érintkezés csekély ideje alatt nem szívódik le a hatóanyag, ha pedig ott marad, akkor gátolhatja a később felvitt krémek és szérumok bejutását a bőrbe.

Épp ezért érdemes inkább olyan terméket választani, ami nincs túltolva hatóanyagokkal, "csak" tisztít. Fontos, hogy ne szárítson és ne legyen benne kőolaj származék, ami ugyancsak eltömíti a pórusokat.

A QMS Medicosmetics ebben a szellemben készíti tisztító tejét, amiből csak egyetlen típust forgalmaz. A Deep Cleansing nem szárít és nem hagy filmréteget a bőrön. Sőt, előkészíti a bőrt, hogy a későbbi hatóanyagok szabadabban juthassanak be a bőr mélyébe, elvégezve feladatukat.