Miért nem működik a hidratáló krémed?

A bőrápolás során az egyik legfontosabb lépés a hidratálás, hiszen ez adja az éltető nedvességet a bőrnek, amitől nemcsak a ráncok mélysége csökken, de a bőrfunkciók is javulnak. Az ideális működéshez a bőrnek vízre van szüksége, amit bevihetünk ivással és helyileg is krémekkel, szérumokkal, maszkokkal. De mi van, ha a drága készítményeket használva is elmarad a kívánt hatás és a bőröd nem vagy rövid ideig lesz hidratált a bőrápolás után? Rossz a krém? Vagy rossz a módszer?


A hidratáló készítmények nagy népszerűsége rengeteg terméket hívott életre, amelyek szebbnél szebb ígéretekkel kecsegtetnek. 48 órás hatású, anti-aging tulajdonságú, vitaminos, kollagénes, fényvédős, normál vagy érzékeny, esetleg zsíros bőrre. A lista szinte végtelen, ezért nem is könnyű kiigazodni a kínálatban. A bőröd számára ideális készítmény megtalálásának legegyszerűbb módja egy kozmetikus vagy bőrgyógyász felkeresése, aki pontosan meg tudja mondani, hogy milyen a bőröd és mire van szüksége az ideális működéshez. Jó esetben még márkát vagy típust is ajánl.

Ha inkább a bőrödnek hiszel és szeretnéd kipróbálni, hogy mi válik be számára, akkor erre a két dologra kell mindenképpen odafigyelned: a bőröd állapotára és a termék összetevőire.

A bőr hidratálása általában a felső bőrréteget érinti, és viszonylag egyszerűen megoldható a legtöbb készítménnyel. A hatás tartóssága azonban már erősen múlik azon, hogy a bőr képes-e megtartani a bejuttatott nedvességet. A legtöbb hidratáló azért mond csődöt hosszú távon, mert a bőr túl vékonnyá vált a kor előrehaladtával és már nincs elég nedvességtároló szövet a folyadék megkötésére.

"Emiatt nincs is értelme több nedvességet bejuttatni, mert a bőröd azzal semmit nem tud kezdeni, hisz maga a tároló képesség sérült! Kezelheted értékes hidratálókrémmel reggel, délben és este, anélkül hogy az állapota láthatóan megváltozna." -  Dr. Erich Schulte, nyugalmazott sebészprofesszor, a QMS Medicosmetics alapítója

A megoldás a bőr szerkezetének újjáépítése és olyan hidratáló alkalmazása, amelynek összetevői segítik a nedvesség tárolását. A QMS Medicsometics termékeivel a bőr természetes működését tudod helyreállítani, hogy újra a legjobb formáját hozhassa. Az értékes és nagy koncentrációjú hatóanyagok erősítik a meglévő nedvesség-tároló szöveteket, fékezik a leépülésüket és segítenek újakat is építeni. Javítják a bőr vérkeringését és tápanyagellátását, ami azok működésére és a sejtmegújulásra is pozitívan hat. Az egymásra épülő rutin lépéseit betartva már az első alkalom után jelentkezik az eredmény: simább, teltebb, rugalmasabb bőr, élénkebb és homogén bőrkép.

A QMS termékek sikere az egymásra épülő termékeken múlik, amelyek a tisztítástól a kollagén bevitelen át a hidratálásig mindent lefednek. Az innovatív eljárásoknak köszönhetően a hatóanyagok oda jutnak, ahova kell és nagy mennyiségben felszívódva építik, védik és táplálják a bőrt. 

Ha azonban úgy érzed, hogy nem a bőröd nedvességtartó hatása miatt nem működik egyik-másik hidratáló készítmény, akkor a hatóanyagok listáját érdemes átnézned. Keress olyan összetevőket, amelyek segítenek a bőrben tartani a nedvességet. Ilyenek a lipidréteget tápláló növényi olajok (kókuszolaj, chia mag olaj, ribizli mag olaj), amelyek segítik a bőr védelmi funkciójának működését és javítják a szerkezetét, hogy könnyebben megkösse a nedvességet. A glicerin (és változatai: Ethylhexylglycerin, Glyceryl Stearate), a különféle aminosavak, cukrok és cukorszármazékok (frukto-oligoszacharidok), amelyek szeretik a vizet, ezért remekül megkötik és a bőrben tartják a nedvességet.

Ha ezeket ott találod a kedvenc hidratálódban, akkor a hatás sem marad el! Ha biztosra akarsz menni, próbáld ki a QMS Medicsometics termékcsaládot, amit tudományos igényességgel és orvosi tisztaságú hatóanyagokkal készítettek német precizitással, hogy ne neked kelljen elvégezni a kutatómunkát! Te csak használd a QMS rutint és zsebeld be a dicséreteket fiatalos és egészséges bőröd miatt!