A peptidek az új anti-aging csodaszerek

A kozmetikai ipar időről időre felkap egy-egy újabb alapanyagot és a következő csodaszernek kiálltja ki a bőröregedés elleni küzdelemben. Egy részük tényleg beválik és beépülnek a termékekbe, míg van olyan, amelyek idővel kikopnak belőlük. A peptidek vajon melyik csoportba tartoznak?


A peptidek egyre több anti-aging kozmetikumban tűnnek fel, ami nem véletlen, hiszen remek tulajdonságaik vannak. És nagyon sok fajtájuk. Mivel úgy tűnik, hogy hosszú távon is maradnak a bevált összetevők között, ezért érdemes egy kicsit jobban megismerkedni velük!

A peptidek valójában kis számú animosavakból álló molekulák (szemben a fehérjékkel, amelyek hosszabb animosav láncok) és természetes állapotban is sokféle található ezekből a szervezetben. A peptidek tehát nem egyfélék, hatásuk is nagyban függ a bennük található animosavaktól.

A bőrápolásban és főként az anti-aging kozmetikumokban azok a peptidek élveznek elsőbbséget, amelyek a bőr természetes regenerációját, megújulását és kollagén termelését serkentik.

Ilyen például a Palmitoyl Tripeptide-1, ami csökkenti a ráncok mélységét és fokozza a bőr kollagén valamint hialuronsav termelését. A Pamitoyl Tetrapeptide-7 a sejtek termelődését stimulálja és gyorsítja a bőrregenerációs folyamatokat. A QMS anti-aging orvoskozmetikai család termékeiben ez a kettő gyakran együtt végzi a bőrfiatalító munkát, a komplexük neve pedig Matrixyl 3000!

Ugyancsak gyakori anti-aging peptid a Palmitoyl Tripeptide-38 (ez Matrixyl synthe'6 néven szerepel az összetevők között), ami a bőr fiatalságához hozzájáruló legfőbb összetevők természetes előállítását serkenti. Ilyen a kollagén, a fibronektin, a hialuronsav és a laminin 5 is. Ha ezek megfelelő mennyiségben megtalálhatóak a bőrödben, akkor a ráncok száma és mélysége biztosan csökken, a bőrképed homogénebb lesz és a bőröd állaga rugalmasabbá és tömörebbé válik!

Ha szeretnéd a saját bőrödön tapasztalni a peptidek sokoldalú hatását, akkor ezeket a termékeket keresd:

A peptidekről és az őket tartalmazó termékekről, valamint még több hasznos anti-aging hatóanyagról itt olvashatsz bővebben!