Nem szívódik fel az arckrémed? Ez lehet az oka!

Amikor az arcra felvitt krém, szérum, hab megül a bőrön és tartósan ott marad, az nem egyszerűen csak egy kellemetlen érzés vagy látvány, hanem azt is jelzi, hogy valami gond van. A bőrápoló készítmények helye ugyanis a bőrben van és nem a felszínén. Mi lehet a gond?


1. Túl sok

Az egyik leggyakoribb és legkönnyebben orvosolható probléma. Túl sok készítményt használsz, és egész egyszerűen nem tud mind felszívódni. A minőségi arcápolókból ugyanis nem kell hatalmas mennyiséget a bőrre vinni. Szemkörnyékápolóból alig egy rizsszemnyi, hidratálóból egy mandulányi, szérumból egy borsószemnyi is elég. Ennél többet használni, főleg ha a bőröd sem igényli, csak pazarlás.

2. Nincs előkészítve a bőr

A felszívódás elégtelenségének a másik gyakori oka, hogy a bőr nincs rendesen előkészítve. A kosz, a por, a smink, az éjszakai méregtelenítés eredménye mind megül a bőrön és eltömíti a pórusokat. Az életkor előrehaladtával ehhez hozzájönnek a már elhalt, de egyre lassabban leváló, tehát sokáig a bőr felszínén ülő élettelen bőrsejtek, amelyek mind a hatékony felszívódás útjában állnak. Ezért az értékes krémek felvitele előtt mindig tisztítsd meg a bőröd és rendszeresen használj hámlasztót is. Szerencsére már kaphatóak otthon is biztonsággal, naponta használható hatékony peelingek, mint például a Gentle Exfoliant. Ha pedig bőröd egy kicsit erősebb hámlasztást igényel, hogy felfrissüljön és beinduljon az új bőrsejtek termelődése, próbáld ki az Active Exfoliant 11%-ot.

3. Nem jó a készítmény

Ha bőrödet előkészítetted és nem is használsz túl sokat, de mégis úgy érzed, hogy a bőrápolás után is zsíros, fénylő marad hosszabb távon a bőröd, akkor a készítmény tartalmaz olyan anyagokat, amelyek nem képesek felszívódni. Bizonyos hatóanyagok, legyenek bármilyen fontosak is az ép bőrhöz, egyszerűen nem férnek át a pórusokon és nem jutnak le a mélyebb rétegekbe, hogy beépülhessenek. Ilyen például a kollagén, ami természetes állapotában túl nagy, ezért sok esetben csak a bőrfelszíni sejteket képes ápolni, pedig nem itt van rá elsősorban szükség. Mélyreható változást tehát nem érdemes várni ilyen készítményektől, ha nincs mögöttük a megfelelő technológia, ami áthidalja ezt a problémát. Mint például az, amit a QMS Medicosmetics kidolgozott. Ez a szabadalmaztatott eljárás képes a kollagén molekulát kisebb részekre bontani, hogy a bőr mélyére hatolva beépülhessenek a természetes mátrixba és rugalmasabbá, erősebbé és ellenállóbbá tegyék a bőrszövetet.

Ha szeretnéd kipróbálni milyen lesz a bőröd a hatékony hámlasztás és ténylegesen felszívódó kollagén után, csapj le a QMS ajánlatára. A gyümölcssav-kollagén szett és lemosó tej együttes vásárlása esetén egy hidratáló tonikot kapsz ajándékba. Plusz a csomag mellé 10% kedvezménnyel választhatsz egy a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet a QMSHIDRATALO kuponkód használatával