Vitaminokkal a bőr szépségéért

A napsütötte nyár után itt a színes ősz, ami rengeteg finom szezonális gyümölcsöt és zöldséget tartogat. Erre szüksége is van a szervezetünknek, hogy feltöltődhessen vitaminokkal a téli időszakra. De vajon milyen vitamin kell a bőrödnek a ragyogáshoz?


A vitaminokra nagy szüksége van a szervezetnek, így a bőrnek is, amely nagy igénybevételnek van kitéve a nap minden percében. Testünk védőrétegét segíthetjük munkájában, ha olyan tápanyagokkal és vitaminokkal látjuk el, amelyek jótékonyan befolyásolják természetes működését. Ezeket a vitaminokat bevihetjük táplálékkal, de ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a bőrben hasznosulnak a nélkülözhetetlen anyagok, akkor használjunk vitaminos bőrápoló készítményeket.

Rengeteg bőrápoló készítmény tartalmaz ma már vitaminokat: szérumok, hidratálók, sőt előfordul, hogy már a lemosó tejben is találkozhatsz velük, hogy a napi rutin első lépésétől kezdve ápold bőrödet. Milyen vitaminokat keress, ha erős, egészséges és szép bőrt szeretnél? Az ACE-t!

"A barátnőmtől kaptam a krémet, a bőrömnek mennyei manna" H. Judit

A bőrápoló vitaminok ásza, az ACE. Vagyis az A, a C és az E-vitamin. Ezek a vitaminok külön-külön és még inkább együtt igazi nagyágyúk, ha a bőrről van szó. Ezért a QMS orvoskozmetikai termékcsalád szinten minden terméke tartalmaz vitaminokat, kezdve a tisztítótól, az AHA-savas peelingen át a szemránckrémekig és hidratálókig. Sőt, az egyik feszesítő krémük az ACE Vitamin Day & Night Cream nevet viseli, hiszen nagy mennyiségben tartalmazza a szépítő vitaminokat.

Az A-vitamin például remek antioxidáns és segít a normális sejtműködést, tehát serkenti a lassú kollagénképződést és fokozza a sejtosztódást. Hozzájárul tehát a bőr gyorsabb kicserélődéséhez és ezáltal a bőrhibák és apróbb ráncok eltüntetéséhez is.

A C-vitamin is antioxidáns és élénkíti kollagéntermelést is, de ezen kívül remek pigmentfolt halványító is, hiszen csökkenti melanin sejtek képzésében részt vevő enzim aktivitását. Ezáltal hozzájárul a homogén, ragyogó arcbőr kialakulásához.

Az E-vitamin szintén jól ismert antioxidáns, ami öregedésgátló hatást fejt ki és védi a bőrt az UVB okozta károktól. A másik két vitaminnal együttműködve segíti a bőr természetes védelmi munkáját, hogy az erős, ellenálló és kevésbé irritálható legyen.

Ha szeretnéd a saját bőrödön érezni a vitaminok tápláló erejét, akkor próbáld ki az  CE Vitamin Day & Night Creamet vagy szinte bármit a QMS Medicosmetics kínálatából!