A top 3 grillkiegészítő pizza készítéshez

A grillen készített pizzának autentikus íze mellett az a legnagyobb előnye, hogy könnyen a vendégsereg ízlésére szabható. Készülhet egyszerre vegán és húsos változat és kicsiktől a nagyobbakig mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A sütést segítő kiegészítők három leghasznosabb darabját gyűjtöttük most össze.


Pizzasütő kő

A grill rácsra feltehető speciális kialakítású kő sima sütőfelületet ad a pizzasütéshez. A pizzasütő követ már a grill felmelegítése során érdemes behelyezni, hogy kellően felmelegedjen és alulról is kellő hő érje a tésztát. Ennek a kiegészítőnek a segítségével a grillen is elérhető a kemencés pizzához hasonló ízhatás. A kő magas hőfokra melegszik, azt egyenletesen oszlatja el és van még egy nagy előnye. Képes magába szívni a tésztából származó felesleges nedvességet, hogy igazán ropogós lehessen a végeredmény.

Pizzalapát

A házi pizza készítésének alapja az otthon készített tészta, amit pár hozzávalóból percek alatt összeállíthatunk. A boltban kapható, előre sütött változatoknál összehasonlíthatatlanul jobb az íze és az állaga, de nem olyan könnyű vele dolgozni. Mivel a sütés előtt egy könnyen nyújtható, félkemény tésztát kell a grillre feltenni, ezért nagy segítséget jelent egy erre kiképzett pizzalapát. Nagy méreténél fogva a pizza sem jelent számára akadályt. A lapáttal egyszerűen és gyorsan a lágy tészta alá nyúlhatunk, hogy feltegyük a grillre. Erről a vékonyított szél is gondoskodik.

Pizzavágó

Az elkészült műremeket a lapát segítségével egyetlen mozdulattal levehetjük, de ekkor jön a következő nehézség, a felszeletelés. A feltétekkel olykor jócskán megpakolt pizza  átvágását sem az olvadt sajt, sem a ropogósra sült tészta nem könnyíti meg. Ehhez jön jól a széles pengéjű, félhold alakú pizzavágó kés, amellyel egyetlen határozott mozdulattal átvághatjuk a pizzát. A penge íve segít, hogy a kés könnyen gördüljön a kemény tésztán is, tiszta munkát végezve. 

Ezekkel a kiegészítőkkel könnyű, gyors és precíz munkát végezhetsz pizza grillezéskor, így több energiád marad majd, hogy a technikai részletek helyett az ízekre koncentrálhass.