3 egyszerű desszert a grillről

A grillezésről elsősorban a húsételek készítése juthat az  eszünkbe, pedig egy kis logisztikával akár az egész menüsor készülhet a forró rácsokon. Az édességek grillezése ráadásul  egészen egyszerű és gyors is lehet. Jöjjön 3 tuti befutó a nyárra!


Amíg melegszik a grill és várjuk, hogy elérje a megfelelő hőfokot a hús sütéséhez, akár el is készíthetjük a desszertet. Bár kevert süteményeket és édes tésztákat is süthetünk grillen, egy komolyabb húsos fogás után talán jobban esik a könnyebb, laza desszert.

Grillezett ananász kókuszfagyival

Mindössze 10 percet vesz igénybe a grillezett ananász elkészítése, amihez csak mézre van szükség a gyümölcsön kívül. A felolvasztott mézzel kend le a karikára szelt gyümölcsöt és 5-5 perc alatt süsd készre mindkét oldalát. Az enyhén karamellizált ananászt kókuszfagyival tálald.

Grillezett grapefruit mascarponéval

A grapefruitot vágd ketté és a gyümölcshúst kend be egy kis olvasztott vajjal. Egy kis cukorral meg is szórhatod és már mehet is a grillre héjjal együtt, úgy, hogy a gyümölcshús legyen a rácson. 5 perc sütés elég is, addig elkészítheted a mascarpone krémet. 250 g mascarponéhoz keverj 2 evőkanál porcukrot. Esetleg lazíthatod 1 dl felvert tejszínnel.

Grillezett fánk

Az olajban sütés helyett legalább egyszer érdemes kipróbálni a grillen sült fánkokat is. Bár a végeredmény nem lesz olyan habkönnyű, cserébe gyorsan elkészül egy nagyobb adag is. A hagyományosan elkészített szalagos fánk tésztát szaggatás után mártsd olvasztott vajba, majd forgasd meg fahéjas cukorban, ezután már mehetnek is a fánkok a grillre. Két perc sütés oldalanként elég is lesz.