Ha egyszerre több ételt is grilleznél, ilyen kiegészítőkre lesz szükséged

Az egyszerűbb, egy sütőfelülettel rendelkező grillek mellett bőven lehet kapni olyan komolyabb darabokat is, amelyek több lehetőséget rejtenek magukban. Ha valóban sokoldalú grillre vágysz, ezeket ne hagyd le a bevásárlólistádról!


Oldalégők

A nagyobb méretű grilleket gyakran szerelik fel úgynevezett oldalégővel, mely a sütőfelülettől függetlenül kezelhető. Az egy vagy két égőfejjel kapható kiegészítő akkor jön jól, ha a sütés mellett szeretnél valamit egy időben edényben vagy serpenyőben nyílt láng fölött elkészíteni. Sűríthetsz rajta például a sülő hús mellé szószokat, de süthetsz éppen palacsintát is.

Rotisserie nyárs

A nyárson sült fogások kedvelőinek szánt rotisserie valójában egy hosszú, motorral hajtott lassan forgó nyárs, ami kiválóan alkalmas szárnyasok vagy akár zöldségek sütésére. A grillcsirkék szerelmesei ne habozzanak, ez a kiegészítő nagyban megkönnyíti majd az életüket.

Többsoros grillek

A nagyobb igényű sütögetők kedvében járva a grillek között több olyannal is találkozhatsz, amin egymástól függetlenül működő égősorok biztosítják a grill lap fűtését. Ezáltal két vagy akár három eltérő hőfokra beállítható felületet is kapsz, amelyeken különböző ételeket készíthetsz egyidejűleg. Így rengeteg időt spórolhatsz, nem kell órákat várnod, míg egymás után megsütsz mindent. Vagy melegen tarthatod az egyik fogást, míg készül a második. Ez a gázgrilleknél bevett megoldás kényelmes és praktikus sütésélményt kínál bárki számára.

Tégy vele egy próbát és beleszeretsz majd a hatékonyságukba!