Immunerősítő fűszerek a nyári nátha ellen

Pár nap és hivatalosan is itt a nyár, a légkondi és a hideg üdítők, fagyik ideje. A változékony körülmények miatt ilyenkor is könnyű összeszedni egy megfázást, amit elkerülhetsz, ha felturbózd az immunrendszered. Kösd össze a kellemest a hasznossal és válassz erre természetes anyagokat vagyis fűszereket, amelyek fogyasztása jót tesz az immunrendszernek. Legyen a kerti grillezés ilyen szempontból is gyümölcsöző!


A friss, esetleg nálad termett fűszerekben rengeteg potenciál van. Amellett, hogy ízletesek sok tápanyagot tartalmaznak és egészségre pozitívan ható anyagokat tartalmaznak. A kiválasztott fűszereket keverd össze, de akár mind a 7 felsorolt fűszert használhatod egyszerre is. A fűszereket teheted olvasztott vajba vagy kókuszolajba, majd locsold le ezzel a keverékkel a főtt vagy grillezett zöldségeket. Száraz pácként pedig grillhúsokhoz használd őket! Jöjjön a 7 kedvenc fűszerünk, ami jót tesz az egészségnek!

Kurkuma

Ez a sárga fűszer kiváló méregtelenítő. Segíti a máj kiválasztó munkáját és emellett antibakteriális hatásai is vannak. Mivel a kurkuma segít a gyulladások legyőzésében is, tökéletes náthás időszakban és a fogyásban is remek társad lesz. Legjobban akkor hasznosul a szervezetben, ha egészséges zsírokkal társítod, emiatt húsokkal, halakkal együtt érdemes fogyasztani.

Fekete bors

Igazi klasszikus, ami egyébként sem nagyon maradhat ki az étel ízesítéséből. Annál is inkább mert természetes gyulladáscsökkentő és segít egészségesen tartani a béltraktust. Kurkumával együtt alkalmazva növelhető egészségre gyakorolt támogató hatása.

Kömény

Kiváló emésztést javító hatása miatt már hosszú ideje a természetgyógyászat kedvence a kömény. Energizál és egyensúlyban tartja a vércukor szintet, ezért diétázóknak, cukorbetegeknek különösen előnyös. Pozitívan hat a hasnyálmirigyre és elősegíti annak enzimtermelését. Emellett támogatja a jó bélbaktériumok munkáját is.

Koriander

Ugyancsak antibakteriális és méregtelenítő fűszer, ami a segíti a kelátképződést a májban a kurkumához hasonlóan. Magas a C-vitamin tartalma. Édesköménnyel együtt fokozható a hatása.

Édeskömény

Az egyik legjobb fűszer, ami székrekedés esetén csak adható. Ebből következik, hogy támogatja az ideális bélmozgás létrejöttét és a tápanyagok felszívódását is kedvezően befolyásolja.

Gyömbér

Igazi csodaszer, ami nemcsak az ételt ízesíti kellemesen, de vírus- és baktériumölő hatása miatt megbetegedések esetén is nagy sikerrel alkalmazható. Természetes gyulladáscsökkentő, ami nyugtatja az emésztőrendszert is.

Fahéj

Édes és sós ételekhez is jó választás a fahéj, ami stabilizálja a vércukrot, segíti az emésztést és akadályozza a szervezetbe jutott baktériumok elszaporodását. De több cikk foglalkozik (British Medical Journal – Charles Graham Grant) a fahéj pozitív hatásával influenza esetén is. A spanyolnátha idején volt különösen feltűnő, hogy a fahéj feldolgozók munkásait elkerülte a vírus.

Ezeket a fűszereket használd bátran a kerti grillezés során, mert garantáltan izgalmasabbá, ízletesebbé és egészségesebbé teszik a fogásokat. Ha még nem mozogsz magabiztosan a pácok, fűszerkeverékek világában, akkor bízd rá magad a profi séfekre, akik előre összeállított, izgalmas kombinációkkal garantálják a sikert. A legjobb minőségű fűszereket felhasználó keverékek és szószok széles választéka áll rendelkezésedre a Grillplázában. Bármit is készítenél, találsz hozzá megfelelő ízesítőt!

Az immunrendszer és a szervezet erősítéséhez például jó választás a Milestone 66 Grill-BBQ Exotic Rub, amiben a gyümölcsös aromák mellett ott a fekete bors, a kurkuma, a csípős paprika és a gyömbér is. A karibi ízvilágot idéző fűszerkeverék csirkeszárnyakhoz kötelező!