Kiegészítők pizza sütéshez

A grillen készült pizza télen és nyáron is kitűnő választás. Gyorsan elkészül, variálható feltételeivel könnyen személyre szabható és mindegy, hogy vastag vagy vékony  tésztára esküszöl, a grill forróságában ropogósra sülnek majd a szélek.


A pizza készítés nem bonyolult, de pár alapvető dolog szükséges hozzá. Ilyen a jó kenyér tészta, a forró grill, a nem túl sok feltét és a megfelelő kiegészítők. Ezek megléte garantálja, hogy olyan pizzát készíthess, amit újra és újra követel majd a család. Összeszedtük hát a mi kedvenc kiegészítőinket, amelyekkel öröm a pizzasütés!

Pizzasütő kő

Ez az eszköz abban segít, hogy a tészta alja is ropogósra süljön. A lágy tészta a sok szósz és feltét alatt ugyanis nem kap elég forróságot felülről, ezért kell alulról is egyenletes hőt biztosítani neki. Erre tökéletes ez a kő, amit már a grill felmelegítési szakaszában érdemes betenni, hogy a pizza fogadásakor tényleg forró lehessen.

Pizzasütő lapát

A lágy tésztát mozgatni sokkal egyszerűbb lesz ennek a lapátnak a segítségével. Így biztos nem égeted meg a kezed miközben a forró grillre ügyeskeded a formáját nem tartó pizzát, és a kész étel levétele és szervírozása is látványos és egyszerű műveletté válik a lapáttal.

Pizzavágó

A pizzát felvágni egy késsel vagy a görgős pizzavágóval is lehet, de ez a félhold alakú kés mindkettőnél jobban, precízebben és gyorsabban végzi a munkát. A nehezebben vágható feltéteket is könnyen átszeli és nem húzza-vonja magával őket. A pizza egyben marad, a feltétek sem csúsznak el és a forró pizzától is távol marad a kéz a vásár során.

Ezekkel a hasznos kiegészítőkkel könnyen és hatékonyan készülhet a pizza, amiből egy úgysem elég soha!