Hasznos kiegészítők grillen sütött pizzákhoz

A grillen készült pizza télen és nyáron is kitűnő választás. Gyorsan elkészül, variálható feltéteivel könnyen személyre szabható és mindegy, hogy vastag vagy vékony  tésztára esküszöl, a grill forróságában ropogósra sülnek majd a szélek.


A pizza készítés nem bonyolult, de pár alapvető dolog szükséges hozzá. Ilyen a jó kenyér tészta, a forró grill, a nem túl sok feltét és a megfelelő kiegészítők. Ezek megléte garantálja, hogy olyan pizzát készíthess, amit újra és újra követel majd a család. Összeszedtük hát a mi kedvenc kiegészítőinket, amelyekkel öröm a pizzasütés!

Pizzasütő kő

Ez az eszköz abban segít, hogy a tészta alja is ropogósra süljön. A lágy tészta a sok szósz és feltét alatt ugyanis nem kap elég forróságot felülről, ezért kell alulról is egyenletes hőt biztosítani neki. Erre tökéletes ez a kő, amit már a grill felmelegítési szakaszában érdemes betenni, hogy a pizza fogadásakor tényleg forró lehessen.

Pizzasütő lapát

A lágy tésztát mozgatni sokkal egyszerűbb lesz ennek a lapátnak a segítségével. Így biztos nem égeted meg a kezed miközben a forró grillre ügyeskeded a formáját nem tartó pizzát, és a kész étel levétele és szervírozása is látványos és egyszerű műveletté válik a lapáttal.

Pizzavágó

A pizzát felvágni egy késsel vagy a görgős pizzavágóval is lehet, de ez a félhold alakú kés mindkettőnél jobban, precízebben és gyorsabban végzi a munkát. A nehezebben vágható feltéteket is könnyen átszeli és nem húzza-vonja magával őket. A pizza egyben marad, a feltétek sem csúsznak el és a forró pizzától is távol marad a kéz a vásár során.

Ezekkel a hasznos kiegészítőkkel könnyen és hatékonyan készülhet a pizza, amiből egy úgysem elég soha! Ha te is így gondolod, akkor ismerkedj meg az olasz pizzakemencével, az Alfa Fornival, amely könnyű, nem igényel bonyolult telepítést, de két perc alatt autentikus pizzát készít!