Ezt az isteni ètelt érdemes a tengerből beszerzett halból és a piacról beszerzett alapanyagokból elkészíteni, szerintem ez adja hozzá a grillezéshez azt a kis pluszt amire szükség van.
Aranydurbincs Horvátországból
írta: Péczeli Róbert
Hozzávalók:
- 50 Dkg Aranydurbincs
- 4 Gerezd Fokhagyma
- 4 szál Rozmaring
- 1 dl olívaolaj
- 2 Karika Citrom
- Só
- bors
Elkészítés:
Az elkészítése igen egyszerű és gyors.
- A halakat mindkét oldalukon 3 helyen beirdaljuk, és meglocsoljuk őket olívaolajjal. Jól besózzuk és ízlès szerint borsozzuk mindkét oldalát a vágásokba fokhagyma szeleteket és rozmaringot teszünk.
- A halak belsejébe ugyancsak sót, borsot,fokhagymàt, és rozmaringot teszünk. Majd 1-2 darab citromkarikát is teszünk még a belsejébe.
- Alufóliába tekerjük őket amibe kevés olívaolajat csurgatunk ès még egy kevés sóval ízesítjük.
- A halakat előmelegített grillbe tesszük ( nagyjából 180-200 fokra) és 20 percig sütjük.
- Ha készen vagyunk, kinyitjuk az alufóliát és egy grilltálcára vagy egy halrácsba rakjuk őket ès ropogósra grillezzük őket.