Ezt az isteni ètelt érdemes a tengerből beszerzett halból és a piacról beszerzett alapanyagokból elkészíteni, szerintem ez adja hozzá a grillezéshez azt a kis pluszt amire szükség van.

Aranydurbincs Horvátországból

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Aranydurbincs Horvátországból

írta: Péczeli Róbert

Hozzávalók:

  • 50 Dkg Aranydurbincs
  • 4 Gerezd Fokhagyma
  • 4 szál Rozmaring
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 Karika Citrom
  • bors

Elkészítés:

Az elkészítése igen egyszerű és gyors.

 

  1. A halakat mindkét oldalukon 3 helyen beirdaljuk, és meglocsoljuk őket olívaolajjal. Jól besózzuk és ízlès szerint borsozzuk mindkét oldalát a vágásokba fokhagyma szeleteket és rozmaringot teszünk.
  2. A halak belsejébe ugyancsak sót, borsot,fokhagymàt, és rozmaringot teszünk. Majd 1-2 darab citromkarikát is teszünk még a belsejébe.
  3. Alufóliába tekerjük őket amibe kevés olívaolajat csurgatunk ès még egy kevés sóval ízesítjük.
  4. A halakat előmelegített grillbe tesszük ( nagyjából 180-200 fokra) és 20 percig sütjük.
  5. Ha készen vagyunk, kinyitjuk az alufóliát és egy grilltálcára vagy egy halrácsba rakjuk őket ès ropogósra grillezzük őket.