II. Erzsébet brit királynő volt az Egyesült Királyság leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója, őrá emlékezik most az egész világ. A Buckingham Palota korábbi királyi séfje elárulta, Erzsébet királynő rajongva szerette a csokoládét.  A királynő kedvence Broil King grillen készítve valóban fejedelmivé emeli az étkezést.

Az angol királynő kedvenc desszertje grillen

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 5

Az angol királynő kedvenc desszertje grillen

írta: Frankó Rita

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 60 g étcsokoládé darabkora törve
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál hideg tej
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 nagy tojásfehérje
  • kristálycukor a szuflé forma behintéséhez
  • szárított narancshéj

Elkészítés:

A mártáshoz:

2/3 csésze zsíros tejszín

5 teáskanál barackpálinka, vagy likőr

2 teáskanál cukor

1 csipet tengeri só

60g étcsokoládé, apróra vágva

Elkészítés

Melegítse elő a grillt 190 °C-ra. Egy peremes tepsit kibélelünk alufóliával.

Mindkét szufflé forma teljes belsejét megkenjük vajjal. Hintsük meg cukorral és vonjuk be minden oldalát. Öntsük ki a maradék cukrot a formából.

Helyezzük a csokoládét egy fém keverőtálba. Tegyük egy 3 csésze forró vízzel felöntött serpenyő fölé, és állítsuk lassú tűzre az oldalsó égőt. Nem szabad a vizet forrni hagyni, csak gyöngyözni és melegíteni addig, amíg a csokoládé elolvad.

Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat egy serpenyőben, közepes lángon az oldalégőn. Sűrítsük be a liszttel, addig kevergetve, míg a vaj be nem sűrűsödik. Csökkentsük a hőt alacsonyra. Keverjük hozzá a hideg