Az ázsiai konyhára jellemző, a gyorsan elkészíthető fűszeres fogások, sok roppanós zöldséggel, ami hamar mindenki kedvence lesz.
Ázsiai pirított tészta Kamado Joe grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 0,5 fej káposzta
- 15 dkg zöldborsó
- 1 doboz shimeji gomba
- 1 db Kápia paprika
- 50 ml szójaszósz
- 50 ml halszósz
- 50 ml osztrigaszósz
- 50 ml édes chiliszósz
- 1 teáskanál friss gyömbér reszelve
- 1 teáskanál fokhagyma
Elkészítés:
Az öntöttvas wokot a grillel együtt felmelegítem 350 fokra, közben pedig a zöldségeket és a húst előkészítem. A hagymát nagyobb kockákra, a sárgarépát vékony karikákra a csirkemellet és a káposztát csíkokra vágom. A gombát egészben hagyom és elkészítem a szószt hozzá, a szójaszószból, halszószból, osztriga szószból, reszelt gyömbérből és reszelt fokhagymából és édes chiliszószból.
A felforrósodott wokba kevés olajat öntök és néhány percig pirítom a csirkemellet, majd hozzá adom a répát, hagymát és káposztát, majd 5 percig pirítom. Hozzá adom a megfőzött tésztát és az elkészített szót valamint a gombát, zöldborsót és a paprikát. további 5 percig együtt pirítom.