Az ázsiai konyhára jellemző, a gyorsan elkészíthető fűszeres fogások, sok roppanós zöldséggel, ami hamar mindenki kedvence lesz.

Ázsiai pirított tészta Kamado Joe grillen

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Ázsiai pirított tészta Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 0,5 fej káposzta
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 doboz shimeji gomba
  • 1 db Kápia paprika
  • 50 ml szójaszósz
  • 50 ml halszósz
  • 50 ml osztrigaszósz
  • 50 ml édes chiliszósz
  • 1 teáskanál friss gyömbér reszelve
  • 1 teáskanál fokhagyma

Elkészítés:

 

Az öntöttvas wokot a grillel együtt felmelegítem 350 fokra, közben pedig a zöldségeket és a húst előkészítem. A hagymát nagyobb kockákra, a sárgarépát vékony karikákra a csirkemellet és a káposztát csíkokra vágom. A gombát egészben hagyom és elkészítem a szószt hozzá, a szójaszószból, halszószból, osztriga szószból, reszelt gyömbérből és reszelt fokhagymából és édes chiliszószból.

A felforrósodott wokba kevés olajat öntök és néhány percig pirítom a csirkemellet, majd hozzá adom a répát, hagymát és káposztát, majd 5 percig pirítom. Hozzá adom a megfőzött tésztát és az elkészített szót valamint a gombát, zöldborsót és a paprikát. további 5 percig együtt pirítom.