Az erőteljes ízek kedvelőinek tökéletes előétel lesz a karakteres kéksajt és a bacon találkozása.
Baconbe tekert babfalatok kéksajttal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 500 g zöldbab
- 500 g bacon
- 100 g kéksajt
- ízlés szerint sertés fűszer
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A babokat mossuk és tisztítsuk meg. Ha nagyon vastagok, hosszában vékonyabbra is vághatjuk.
- Készítsünk belőlük kis rőzséket, amelyeket aztán tekerjünk körbe baconnel.
- Szórjuk meg a kis csokrokat egy kevés fűszerkeverékkel, majd a baconre morzsoljunk a kéksajtból is.
- Tegyük fel a grillre a falatokat és süssük őket 30 percig vagy amíg a bacon finom ropogós lesz.
- Előételként tálalhatjuk is.