Folytatódik a KEGtoberfest és a bajor receptek. Mi is lenne jellemzőbb a bajor konyhára, mint a csülök vagy a krumplisaláta. Ropogós bőr, szaftos fűszeres hús! Nem diétás fogás, mégis érdemes kipróbálni
 

Bajor csülök a Broil King Kegből

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 3

Bajor csülök a Broil King Kegből

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 3 db csontos sertés csülök
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 3 dl sör

Elkészítés:

 

A sütést a csülök előkészítésével kezdem. A sót, borsot, a köményt és 3 gerezd lereszelt fokhagymát elkeverek 4 evőkanál olajjal és bekenem vele a csülköket alaposan. A maradék fokhagymával megtűzdelem a csülköket majd 2 órára hűtőbe teszem.

A KEG-et indirekt sütésre felszerelve felfűtöm 170 fokra és a csülköket a rácsra teszem sülni. Az a csülkök méretétől függően 2-2.5 órát hagyom sülni ezen a hőfokon. 2 óra után megmérem a csülkök maghőmérsékletét. Amennyiben elérik a 86 fokot, a sütőn kinyitom a kéményt és a szellőzőt, hogy növeljem a sütő hőmérsékletét 230-240 fokra. A csülköket lepermetezem a sörrel és további 30percet sütöm, és közben 10 percenként permetezem a sörrel.

Amikor elkészült, picit hagyom hűlni, mustárral és krumplisalátával tálalom.