A csirkeszárny az az étel, amit lehetetlen szépen enni, de cserébe nagyon nagyon finom. Az, hogy fingerfood egy grillpartin vagy főétel, csak a mennyiségtől függ

 

 

 

Buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal Broil King gázgrillben

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 1

Buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal Broil King gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál tabasco szósz
  • 80 g Peter Zeitler spicy country rub
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 25 dkg Gorgonzola sajt
  • 4 db csemege kukorica

Elkészítés:

 

Az olajat összekeverem az erős chili szósszal, megforgatom benne a szárnyakat, majd pedig befűszerezem. A grillt 150 fokra fűtöm és a szárnyakat a melegen tartó rácsra teszem sülni. Közben a kukoricát héjastól a grillbe teszem, valamint egy alutálcába öntöm a fehérbort, a tejszínt és bele teszem a sajtot is.

Amikor a kukoricák tapintásra puhák, kiveszem őket, megpucolom, és kicsit megpirítom a rácson (30-35 perc)

Nagyjából a sajt is teljesen megolvad ennyi idő alatt, és amikor kicsit hűlt hozzá keverem a görög joghurtot is.

A szárnyakat megfordítom és a másik oldalukat is sütöm nagyjából 30 percig. 84 fokos maghőmérsékletnél leveszem a rácsról és még forrón ismét egy adag chili szószba forgatom. Ha valaki nem szereti, a nagyon csípőset itt használhat édes chilit is.