- írta: Peitli Csilla
A csirkeszárny az az étel, amit lehetetlen szépen enni, de cserébe nagyon nagyon finom. Az, hogy fingerfood egy grillpartin vagy főétel, csak a mennyiségtől függ
Buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 evőkanál tabasco szósz
- 80 g Peter Zeitler spicy country rub
- 1 dl tejszín
- 0,5 dl fehérbor
- 25 dkg Gorgonzola sajt
- 4 db csemege kukorica
Elkészítés:
Az olajat összekeverem az erős chili szósszal, megforgatom benne a szárnyakat, majd pedig befűszerezem. A grillt 150 fokra fűtöm és a szárnyakat a melegen tartó rácsra teszem sülni. Közben a kukoricát héjastól a grillbe teszem, valamint egy alutálcába öntöm a fehérbort, a tejszínt és bele teszem a sajtot is.
Amikor a kukoricák tapintásra puhák, kiveszem őket, megpucolom, és kicsit megpirítom a rácson (30-35 perc)
Nagyjából a sajt is teljesen megolvad ennyi idő alatt, és amikor kicsit hűlt hozzá keverem a görög joghurtot is.
A szárnyakat megfordítom és a másik oldalukat is sütöm nagyjából 30 percig. 84 fokos maghőmérsékletnél leveszem a rácsról és még forrón ismét egy adag chili szószba forgatom. Ha valaki nem szereti, a nagyon csípőset itt használhat édes chilit is.