A chili és a lime remekül megy egymáshoz, ahogy azt ez a hamburger recept is bizonyítja.

Chili-lime burger

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Chili-lime burger

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 2 ek chili szósz
  • 2 kk só
  • 2 kk fekete bors
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 4 levél saláta
  • 1 db lime
  • 1 kk napraforgó olaj
  • 4 kk majonéz
  • 4 kk édes chili szósz
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 db hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A darálthúst tegyük egy nagyobb tálba, majd szórjuk a sót, borsot.
  3. Öntsük hozzá a chili szószt is és alaposan keverjük össze kézzel, majd készítsünk a masszából 4 húspogácsát.
  4. Zárt tető alatt süssük 15-20 percig. Ötpercenként megfordítva, hogy egyenletesen süljön.
  5. Az utolsó 5 percben, tegyünk minden pogácsára egy sajtszeletet, hogy megolvadhasson.
  6. A lilahagymát vágjuk karikára és locsoljuk meg a lime levével, majd hagyjuk állni, amíg sül a hús.
  7. A zsemléket vágjuk félbe és pirítsuk le.
  8. A zsemlék egyik felét kenjük meg a majonézzel, a másikat pedig az édes chilivel.
  9. Tegyünk rájuk egy szelet salátát, majd jöhet a hús és a paradicsom. Végül a zsemle tetejével zárjuk le a hamburgert!