Ezt az ízletes citromos-borsos sertésszűz receptet kezdők is nyugodtan kipróbálhatják. Kevés munka, de annál több élvezet!

Citromos-borsos sertésszűz grillen

Elkészítési idő: 30 perc perc
Nehézség: 1

Citromos-borsos sertésszűz grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál durvára őrölt bors
  • 0,25 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 darab (egyenként kb 30 dkg-os) sertésszűz
  • 2 evőkanál növényi olaj

Elkészítés:

1. Gyújtsa be faszenes vagy gázgrill készülékét és készítse elő közvetlen grillezésre.

2. Egy kis tálban keverje össze az összes hozzávalót a sertéshús és az olaj kivételével. Kenje be olajjal a sertéshús minden oldalát.

3. Dörzsölje be a sertéshúst citromhéjjal. Fedje le, és közepesen alacsony hőfokon grillezze a sertéshúst 15-20 percig, időnként megforgatva, amíg a sertéshús közepén enyhén rózsaszín lesz és a hús belső hőmérséklete el nem éri a 71 C fokot. 

4. Vegye le a sertéshúst a grillről, fedje le fóliával. Szeletelés előtt hagyja állni 5-10 percig.