Ízletes marhanyárs friss zöldségekkel és citrusos páccal.

Citrusos pácban érlelt marhanyárs

Elkészítési idő: pihentetés +20 perc
Nehézség: 2

Citrusos pácban érlelt marhanyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g marhahús
  • 180 ml narancslé
  • 60 ml limelé
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 kk őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs héja
  • 1 db lime héja
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db cukkini
  • 2 db hagyma
  • 200 g koktél paradicsom

Elkészítés:

  1. A marhahúst vágjuk 2-3 cm-es kockákra.
  2. A narancslét, a limelét és a citrusok héját keverjük össze a szójaszósszal, a köménnyel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
  3. Az így elkészített pácba tegyük bele a marhahúst és az ugyancsak falatnyi darabokra vágott zöldségeket.
  4. Zárt fedő alatt pácoljuk az egészet legalább 4 órát.
  5. Amikor kezdjük a sütést, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. A húst vegyük ki a hűtőből és húzzuk felváltva nyársra a zöldségekkel.
  7. Pihentessük a nyársakat, amíg felmelegszik a grill.
  8. Végül tegyük fel a nyársakat a forró rácsokra és süssük őket 8 percig, 2 percenként forgatva rajtuk egyet.
  9. Amikor a hús eléri a kívánt állagot, már le is vehetjük a tálaláshoz.