Parmezános csirke helyett a nagy melegben jöhet a könnyebb, mozzarellás változat.

Csirke mozzarellával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Csirke mozzarellával

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 50 g mozzarella
  • 6 levél friss bazsalikom
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180°C-ra.
  2. Készítsünk elő egy tűzálló tálat vagy két rétegű alufóliát.
  3. Kenjük le olajjal a tárolót, majd fektessük le a karikára vágott hagymát egy rétegben.
  4. Erre jöhet a vékony szeletekre vágott csirkehús, amit sózzunk, borsozzunk.
  5. A csirkére halmozzuk a mozzarellát, a paradicsom szeleteket és a friss bazsalikomot is.
  6. Mehet a sütőbe az étel 25-30 percre, hogy a csirke is teljesen átsüljön.
  7. A kellemesen füstös íz eléréséhez használhatunk egy fél marék fachipset.