Ez a recept könnyen elkészíthető az OFYR Tabl'O asztali grilljén. Nagyszerű ízek, csodálatos színek egy fogáson belül.

Csirkés quesadilla Muhammara mártogatóssal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Csirkés quesadilla Muhammara mártogatóssal

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 csomag céklás wrap
  • 500 g csirkecomb filé
  • 1 db kukorica konzerv
  • 2 db kaliforniai
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 2 db avokádó
  • 150 g cheddar sajt
  • fél db citrom
  • 1 db sült paprika
  • ízlés szerint paradicsom püré
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk kömény
  • ízlés szerint gránátalma szirup

Elkészítés:

  1. Fűtsük fel az Ofyr Tabl'O grillt.
  2. Amíg melegszik, addig, hámozzuk meg az avokádót, és vágjuk darabokra.
  3. Ízesítsük ízlés szerint borssal és sóval, majd facsarjunk friss lime- vagy citromlevet rá, és villával törjük össze, vagy rövid ideig turmixoljuk.
  4. Jöhet a Muhammara mártogatós elkészítése. Ehhez hámozzuk meg a fokhagymát, amit tegyünk aprítóba. Jöhet mellé a sült paprika, a dió, a paradicsompüré, az őrölt paprika, a kömény és a gránátalma szirup.
  5. Adjuk hozzá az olívaolajat és turmixoljuk addig, amíg krémes, homogén állagú mártogatóst nem kapunk.
  6. Végül fűszerezek sóval és borssal a mártogatóst.
  7. A combfiléket vágjuk fel kisebb csíkokra és tegyük fel a grillre sülni. Amikor már szép piros a külseje, vegyük le őket.
  8. Amíg sül a hús, szeleteljük vékonyra a kaliforniai paprikát, a mogyoróhagymát és a chili paprikát.
  9. A quesadilla összeállításához kenjük meg a tortillákat guacamoléval.
  10. Szórjuk meg a cheddar sajttal, és jöhet erre a csirke, a felszeletelt zöldségmix és a kukoricát.
  11. Utoljára ízesítsük borssal és sóval, majd hajtsuk félbe és pirítsuk le a grillen mindkét oldalát 30 másodperc alatt.