Füstölt és friss ízek egyesülnek ebben a tacóban, ami vegetáriánusoknak is tökéletes.

Édesburgonyás taco

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 1

Édesburgonyás taco

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 1 db avokádó
  • 1 marék friss koriander zöldje
  • 5 db paradicsom
  • 1 cső kukorica
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db lime
  • 3 kk bbq fűszerkeverék
  • 8 db kukorica tortilla
  • 1 kk méz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 180°C-ra.
  2. Az édesburgonyákat egyesével csomagoljuk alufóliába és tegyük fel puhulni. Mérettől függően 30-45 perc is kellhet nekik.
  3. Közben a kukoricát is pirítsuk meg a grillen.
  4. Amikor szépen megpirult a kukorica, vágjuk le a csőről a szemeket és tegyük egy nagyobb tálba.
  5. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a vékonyra karikázott hagymát.
  6. A zöldségeket ízesítsük egy kevés lime lével, mézzel, sóval, borssal és a koriander zölddel. (Ha csípősen szereted a salsát, jöhet bele egy kis jalapeno is.)
  7. Amikor a krumpli megpuhult, óvatosan nyissuk ki a fóliákat  és szórjuk meg a bbq fűszerkeverékkel alaposan.
  8. Ezután visszazárás nélkül süssük újabb 25-30 percig.
  9. Amikor már majdnem kész a burgonya, pirítsuk le a tortillákat.
  10. Kanalazzunk az édesburgonyából a tortillára, arra jöhet a salsa, pár avokádó szelet és egy kevés koriander zöld díszítésnek.