- írta: Peitli Csilla
Az ellenmondások tökéletes összhangja ez az előétel, ami egyszerre sós és édes, puha és roppanós.
Ananászos garnéla baconbe tekerve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 16 db óriás garnéla
- fél db ananász
- 8 szelet bacon
- 120 ml bbq szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Ha bambusz pálcikát használunk a nyársakhoz, azokat áztassuk be meleg vízbe, amíg melegszik a grill.
- Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk őket nagyjából olyan méretű, csak vékonyabb darabokra, mint a garnéla.
- A megtisztított garnélákat tegyük rá egy-egy szelet ananászra, majd tekerjük körbe őket egy félbevágott szelet baconnel.
- Végül húzzuk nyársra úgy az egészet, hogy mindhárom alkotóelem szilárdan üljön a pálcikán.
- Kenjük le mindegyiket bőségesen a bbq szósszal, majd mehetnek is a grillre.
- Süssük őket 10 percig, időnként megforgatva a nyársakat.
- Ezután jöhet még egy adag bbq szósz és mehetnek is vissza a grillre pirulni.
- Amikor a garnéla teljesen átsült és a bacon is ropogós lett, vegyük le őket és azonnal kínálhatjuk is.