- írta: Peitli Csilla
Kicsit édes, kicsit csípős és pont annyira füstös, amennyire kell. Gyors előétel kerti partikra.
Édes-csípős garnéla nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított garnéla
- 60 ml olívaolaj
- 3 db lime leve
- 3 ek méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1 kk Erős Pista
- 2 ek friss koriander
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Ha fa nyársakat használunk, áztassuk be őket langyos vízbe.
- Egy kisebb edényben keverjük össze az olívaolajat, a lime levét, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és az Erős Pistát.
- A pácból tegyünk félre 50 ml-t a sütéshez, a többit pedig öntsük a tisztított, vénátlanított garnélára.
- Amikor már meleg a grill, húzzuk nyársra a garnélákat, három-négy darabot egyre és mehetnek is fel a grillre.
- Tegyük fel őket a grillre sülni. Pirítsuk az egyik oldalon 3 percig, kenjük le a félretett páccal, majd fordítsuk meg a nyársakat.
- Jöhet egy újabb lekenés ezen az oldalon is, majd újabb 3 perc a teljes átsülésig.
- Tálaláskor szórjuk meg a nyársakat a friss korianderrel.