Kicsit édes, kicsit csípős és pont annyira füstös, amennyire kell. Gyors előétel kerti partikra.

Édes-csípős garnéla nyárs

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Édes-csípős garnéla nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított garnéla
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 db lime leve
  • 3 ek méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 kk Erős Pista
  • 2 ek friss koriander

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Ha fa nyársakat használunk, áztassuk be őket langyos vízbe.
  3. Egy kisebb edényben keverjük össze az olívaolajat, a lime levét, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és az Erős Pistát.
  4. A pácból tegyünk félre 50 ml-t a sütéshez, a többit pedig öntsük a tisztított, vénátlanított garnélára.
  5. Amikor már meleg a grill, húzzuk nyársra a garnélákat, három-négy darabot egyre és mehetnek is fel a grillre.
  6. Tegyük fel őket a grillre sülni. Pirítsuk az egyik oldalon 3 percig, kenjük le a félretett páccal, majd fordítsuk meg a nyársakat.
  7. Jöhet egy újabb lekenés ezen az oldalon is, majd újabb 3 perc a teljes átsülésig.
  8. Tálaláskor szórjuk meg a nyársakat a friss korianderrel.