Ízletes fogás garnélából, ami egy kis pihentetés után 10 perc alatt elkészül.

Fokhagymás garnéla nyárs

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 2

Fokhagymás garnéla nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg garnéla
  • 100 g vaj
  • 80 ml olívaolaj
  • 60 ml narancslé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek száraz fehérbor
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 ek friss bazsalikom
  • negyed kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Készítsünk pácot az olvasztott vaj, az olaj, a narancslé, a zúzott fokhagyma, a fehérbor, az aprított petrezselyem és bazsalikom valamint a só, bors összedolgozásával.
  2. A tisztított, vénátlanított garnélákat pácoljuk be legalább fél órára a pác felében. A másik felét pedig tegyük félre.
  3. Amíg pácolódik a garnéla, melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A garnélákat húzzuk nyársra (5-6 darab mehet egyre), majd tegyük fel őket a forró grillre.
  5. Oldalanként 2-4 perc alatt süssük készre a garnélákat.
  6. Egy serpenyőben tegyük fel a félretett pácot melegedni, majd ezzel locsoljuk meg az elkészült nyársakat tálalás előtt.
  7. Salátával vagy olajon pirított kenyérrel kínáljuk.