A csípős, citrusos aroma remekül passzol a garnéla édeskés ízéhez. Érdemes nagy adagot készíteni, mert gyorsan fogynak az ízletes rákocskák.

Grillezett garnéla habanero páccal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett garnéla habanero páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg garnéla
  • 2 dl barack lekvár
  • 2 db lime
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk gyömbér
  • 1 db habanero paprika

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy aprítóba tegyük bele a lekvárt, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a két lime levét és a habenro paprikát. (Ha nem akarjuk, hogy túl erős legyen a magokat távolítsuk el.) Pár pulzálással dolgozzuk össze az egészet és tegyük egy jól záródó edénybe.
  3. Ebbe rakjuk bele a tisztított garnélákat és pihentessük őket 10 percig.
  4. Ezután húzzunk 5 garnélát egy nyársra és már mehetnek is a grillre.
  5. Gyorsan pirítsuk meg minkét oldalát a rákoknak 4-5 perc alatt és már tálalhatjuk is.
  6. A pácoláshoz felhasznált szószt forralás után kínáljuk a rákok mellé mártogatósnak.