Látványos parti étel, amivel a látszat ellenére sincs sok munka. Az édeskés ízek dominálnak benne, így könnyű megszeretni.

Teriyaki garnéla nyárs ananásszal

Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézség: 2

Teriyaki garnéla nyárs ananásszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 1 db ananász
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml ananászlé
  • 50 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 ek chili szósz

Elkészítés:

  1. Készítsük el a teriyaki mártást. Ehhez a cukrot, a reszelt fokhagymát és gyömbért, a chili szószt, az ananászlét és a szójaszószt keverjük össze. Kezdjük el összefőzni az alapanyagokat, és ha a cukor elolvadt, már vegyük is le hűlni.
  2. A tisztított, vénátlanított garnélákat tegyük pácba.
  3. Az ananászt vágjuk fel falatnyi darabokra.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  5. Amikor a grill már meleg és a garnéla is pihent legalább 20-30 percet, húzzuk felváltva nyársra az ananászt és a garnélát. (A pácot ezután dobjuk ki.)
  6. Süssük őket  oldalanként 2-4 percig, hogy megpiruljanak, de ne süljenek túl.
  7. Friss salátával vagy rizzsel kínáljuk.