Ananászos pác

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Ananászos pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 80 ml szójaszósz
  • 80 ml méz
  • 60 ml alma cider ecet

Elkészítés:

  1. Az ananászt hámozás és tisztítás után pürésítsd össze.
  2. A fokhagymát és a friss gyömbért is zúzd össze vagy vágd nagyon apróra.
  3. Ezután már nincs más dolgod, mint összekeverni az összes hozzávalót, félretenni és állni a pácot a grillezésig.

Extra tippek:

  • Ha le tudod légmentesen zárni a szósztartó edényt, akkor akár egy hétig is eláll a hűtőben a pác.
  • Az édes-csípős kombinációk rajongói egy kis chilivel is feldobhatják a pácot. Ehhez a mennyiséghez egy fél paprika elegendő, természetesen ez is apróra vágva.
  • A pác elsősorban csirkékhez ideális, de sertéssel is kipróbálható.