Görögös pác

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Görögös pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor kakukkfű
  • fél csokor oregánó
  • 5 g babérlevél
  • 60 ml olívaolaj
  • 45 ml citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. A zöldfűszereket és a fokhagymát vágd apróra.
  2. Majd készítsd el a pácot a hozzávalók elkeverésével.
  3. A legvégén ízesítsd sóval, borssal a készítményt.

Extra tippek:

  • A pác remekül működik sertéssel, pulykával, de báránnyal egyenesen isteni.
  • Az apró húsokat elég pár órán át pácolni (2-3), de ha vastagabb hússzeleteket vagy esetleg báránycombot marinálnál, akkor bánj nagylelkűen a pácidővel. Akár egész éjszakára a hűtőben maradhat a húst, de 6 óránál semmiképp ne add alább.