A szejtán vagy búzahús grillezve is nagyon finom. Nyársra húzva egyedül vagy zöldségekkel együtt különleges csemege, nemcsak vegetáriánusoknak.

Grillezett szejtán nyárs

Elkészítési idő: pihentetás + 10 perc
Nehézség: 2

Grillezett szejtán nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g szejtán
  • 60 ml szójaszósz
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • 1 ek mustár
  • 1 késhegynyi bors

Elkészítés:

  1. A szójaszószt, a citromlevet, az olajat, a reszelt gyömbért és fokhagymát valamint a mustárt és a borsot keverjük össze alaposan.
  2. Öntsük rá a falatnyi darabokra vágott szejtánra, és zárt tető alatt pihentessük legalább 4 órát a hűtőben.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A nyársra húzzuk fel a búzahúst (ha akarjuk olyan zöldségekkel felváltva, mint a vékonyra vágott répa, retek vagy hagyma).
  5. A grillen süssük oldalanként 4-5 per alatt készre a nyársakat, amiket időnként még lekenhetünk a maradék páclével.