- írta: Peitli Csilla
A szejtán vagy búzahús grillezve is nagyon finom. Nyársra húzva egyedül vagy zöldségekkel együtt különleges csemege, nemcsak vegetáriánusoknak.
Grillezett szejtán nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 g szejtán
- 60 ml szójaszósz
- 3 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek gyömbér
- 1 ek mustár
- 1 késhegynyi bors
Elkészítés:
- A szójaszószt, a citromlevet, az olajat, a reszelt gyömbért és fokhagymát valamint a mustárt és a borsot keverjük össze alaposan.
- Öntsük rá a falatnyi darabokra vágott szejtánra, és zárt tető alatt pihentessük legalább 4 órát a hűtőben.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A nyársra húzzuk fel a búzahúst (ha akarjuk olyan zöldségekkel felváltva, mint a vékonyra vágott répa, retek vagy hagyma).
- A grillen süssük oldalanként 4-5 per alatt készre a nyársakat, amiket időnként még lekenhetünk a maradék páclével.