- írta: Peitli Csilla
Gyömbéres, lime-os pác, ami ugyanolyan jól működik csirkével, sertéssel és hallal is.
Gyömbéres, lime-os pác grill húsokhoz
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2,5 cm-es db gyömbér
- 2 db lime
- 2 ger fokhagyma
- 1 ek olaj
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek friss menta
Elkészítés:
- A recept a grillezés előtt akár órákkal is elkészíthető, hogy az ízek jól összeérjenek benne.
- Egy aprítóba tegyünk bele minden hozzávalót: a meghámozott gyömbért és fokhagymát, a lime levét és reszelt héját, az olajat, a mézet, a mentát és a szójaszószt.
- Keverjük össze, amíg egynemű állagot nem kapunk, és már pácolhatjuk is a húst vele.
- A csirkének és a sertésnek legalább egy órát kellene a pácban állnia a sütés előtt, hogy igazán átjöjjenek az ízek. A halnak ennél kevesebb is elég.