Gyömbéres, lime-os pác, ami ugyanolyan jól működik csirkével, sertéssel és hallal is.

Gyömbéres, lime-os pác grill húsokhoz

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Gyömbéres, lime-os pác grill húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2,5 cm-es db gyömbér
  • 2 db lime
  • 2 ger fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek friss menta

Elkészítés:

  1. A recept a grillezés előtt akár órákkal is elkészíthető, hogy az ízek jól összeérjenek benne.
  2. Egy aprítóba tegyünk bele minden hozzávalót: a meghámozott gyömbért és fokhagymát, a lime levét és reszelt héját, az olajat, a mézet, a mentát és a szójaszószt.
  3. Keverjük össze, amíg egynemű állagot nem kapunk, és már pácolhatjuk is a húst vele.
  4. A csirkének és a sertésnek legalább egy órát kellene a pácban állnia a sütés előtt, hogy igazán átjöjjenek az ízek. A halnak ennél kevesebb is elég.