A tökéletes hamburger alapja egy jó buci, és a legjobb, ha ezt is mi készítjük el. Ha kedvünk van színezhetjük is a tésztánkat, akár feketére is tintahal tintával.

Hamburger buci Alfa Forni kemencében

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: 1

Hamburger buci Alfa Forni kemencében

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 800 g liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl görög joghurt
  • 3 dkg cukor
  • 1,5 dkg só
  • 4 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 8 dkg vaj - olvasztott
  • 4 evőkanál cékla leve

Elkészítés:

 

Első lépésként a cukor felét és az élesztőt elmorzsolom a langyos tejben és meghintem a tetejét liszttel. Amíg az élesztő felfut, megolvasztom a vajat. A lisztet egy tálba szitálom, hozzá adom a maradék cukrot a 2 tojás sárgáját, a joghurtot a felfuttatott élesztőt, és a már nem meleg olvadt vajat. Géppel vagy kézzel dagasztom 10 percig, majd hozzá adom a sót és további 5 percig folytatom a dagasztást. Amikor a tészta szép fényes, rugalmas és sem a kezemhez, sem a tálhoz nem ragad, ketté osztom, az egyiket egy vékonyan liszttel megszórt kelesztőtálba teszem, a másikat szintén, de előtte hozzá dagasztom a cékla levét. 

Miután a tésztám megkelt egyenlő részekre osztom, egyesével gömbölyítem őket, majd a tenyeremmel a tetejüket lenyomva ellapítom a tészta gömböket kb. 2 cm vastagra.

Ismételten 50 percet hagyom kelni, a megformázott tésztát. Ezután megkenem a felületüket 1 felvert tojással és ízlés szerint durva szemű sóval vagy szezámmaggal megszórom.

200 fokos kemencében sütöm 15 percig.