- írta: Peitli Csilla
A tabulé egy kellemesen frissítő, ízletes saláta bulgurból, petrezselyemből, paradicsomból és citromléből. Próbáld ki ezt a grillen készített változatot és az enyhén füstös íz még finomabbá teszi a tavaszi salátát.
Frissítő, tavaszias saláta a grillről
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 100 g bulgur
- 2 csokor friss petrezselyem
- fél csokor menta
- fél db kígyóuborka
- 1 db paradicsom
- 50 ml citromlé
- 50 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A smokert fűtsük fel 175-180°C-ra.
- A bulgurt tegyük egy serpenyőbe és öntsünk hozzá azonos mennyiségű vizet és tegyük fel a smokerre, amíg megfő. (Körülbelül 20 perc).
- Amíg készül a bulgur, a petrezselymet és a mentát vágjuk apóra és keverjük össze.
- Öntsük hozzá az olajat, a citromlét és sózzuk is meg a zöldfűszereket.
- Az uborkát és a paradicsomot kockázzuk apróra.
- Az elkészült és enyhén füstölt bulgurt hűtsük ki egy kicsit, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a petrezselymes keveréket is.
- Óvatosan forgassuk össze, majd ízlés szerint még igazíthatunk a sósságon és a savasságon, de sokszor az is elég, ha adunk neki egy kis időt, hogy összeérjenek az ízek.
- Szobahőmérsékleten pihentetve fél óra után már tálalható is, de hűtőben pihenve akár egy éjszakát is érlelhetjük a mélyebb ízek kedvéért.
- Önmagában vagy grillezett húsok mellé is kínálhatjuk!