A marhapofával ritkábban találkozhatunk a grillen, pedig a magas kollagéntartalma miatt kellemesen porhanyósra és ragacsosra sül.

Füstölt marhapofa

Elkészítési idő: 310 perc
Nehézség: 5

Füstölt marhapofa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db marha pofa
  • 4 ek fekete bors
  • 2 ek só
  • 2 ek barna cukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 135 °C-ra.
  2. A marhapofákat készítsük elő: vágjuk le róluk az ezüstös hártyát és a felesleges zsírt.
  3. A szárazpáchoz keverjük össze a borsot, a sót és a cukrot.
  4. Alaposan dörzsöljük be a páccal a húst mindenhol, a mélyedésekbe is tegyünk bátran.
  5. Tegyük a füstölő rácsra a húsokat és hagyjuk füstölődni 4 órát.
  6. Ezután vegyük le a grillről őket és csomagoljuk alufóliákba a húsdarabokat.
  7. Tegyük őket vissza még egy órára sülni.
  8. Amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 98 °C-ot vegyük le és pihentessük 10 percig.
  9. Ezután már szeletelhetjük is és salátákhoz, tortillákhoz vagy szendvicsekbe pakolva azonnal fogyasszuk.