- írta: Peitli Csilla
Görögös pác
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor kakukkfű
- fél csokor oregánó
- 5 g babérlevél
- 60 ml olívaolaj
- 45 ml citromlé
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- A zöldfűszereket és a fokhagymát vágd apróra.
- Majd készítsd el a pácot a hozzávalók elkeverésével.
- A legvégén ízesítsd sóval, borssal a készítményt.
Extra tippek:
- A pác remekül működik sertéssel, pulykával, de báránnyal egyenesen isteni.
- Az apró húsokat elég pár órán át pácolni (2-3), de ha vastagabb hússzeleteket vagy esetleg báránycombot marinálnál, akkor bánj nagylelkűen a pácidővel. Akár egész éjszakára a hűtőben maradhat a húst, de 6 óránál semmiképp ne add alább.