A kék sajt pikáns aromája és az alma édes íze remekül kiegészítik egymást ebben a gyorsan elkészíthető salátában.
Grillezett alma saláta kék sajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 100 g kék sajt
- 1 marék dió
- 150 g saláta mix
- 6 ek olívaolaj
- 60 ml narancslé
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk sriracha szósz
- fél kk só
Elkészítés:
- Készítsünk dresszinget az olaj, a narancslé, a balzsamecet, a méz, az apróra vágott fokhagyma és a só, sriracha szósz összekeverésével.
- Az almákat vágjuk vékonyabb cikkekre és a dresszingből öntsünk rá fél dl-t, majd hagyjuk pihenni.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amikor már meleg a grill, süssük az almákat oldalanként 3-4 percig, időnként lekenve a páccal.
- Ezután a saláta keveréket tegyük egy tálba, ezt szórjuk meg az összemorzsolt kék sajttal és dióval, majd osszuk el rajta az alma szeleteket.
- Végül a dresszinggel locsoljuk meg és tálalhatjuk is.