A kék sajt pikáns aromája és az alma édes íze remekül kiegészítik egymást ebben a gyorsan elkészíthető salátában.

Grillezett alma saláta kék sajttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett alma saláta kék sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 100 g kék sajt
  • 1 marék dió
  • 150 g saláta mix
  • 6 ek olívaolaj
  • 60 ml narancslé
  • 60 ml balzsamecet
  • 2 ek méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk sriracha szósz
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Készítsünk dresszinget az olaj, a narancslé, a balzsamecet, a méz, az apróra vágott fokhagyma és a só, sriracha szósz összekeverésével.
  2. Az almákat vágjuk vékonyabb cikkekre és a dresszingből öntsünk rá fél dl-t, majd hagyjuk pihenni.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. Amikor már meleg a grill, süssük az almákat oldalanként 3-4 percig, időnként lekenve a páccal.
  5. Ezután a saláta keveréket tegyük egy tálba, ezt szórjuk meg az összemorzsolt kék sajttal és dióval, majd osszuk el rajta az alma szeleteket.
  6. Végül a dresszinggel locsoljuk meg és tálalhatjuk is.