Egyszerű, egészséges zöldségköret, amit többféle zöldségből is elkészíthetsz.

Grillezett zöldségek miso páccal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett zöldségek miso páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db répa (kisebb)
  • 1 db póréhagyma
  • 2 ek fehér miso
  • 2 kk porcukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek mirin
  • 1 ek szezámolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A répákat pucoljuk meg, a póréhagymát pedig vágjuk nagyjából akkora hosszúkás csíkokra, mint a répácskák. (Használhatunk ceruza babot, spárgát vagy más gyökérzöldséget is.)
  3. A répákat tegyük fel gyöngyöző, sós, forró vízbe 3 percre főni, majd amikor elkezd puhulni, vegyük le és csöpögtessük le.
  4. A miso pasztát keverjük ki a cukorral, a mirinnel, az olajjal és a szójaszósszal, majd ebben forgassuk meg a zöldségeket.
  5. Tegyük fel a zöldségeket a grillre és pirítsuk le őket 2-5 perc alatt, hogy a grilljelek szépen megjelenjenek és a zöldségek is teljesen megpuhuljanak.