- írta: Peitli Csilla
Ananász és marhahús remek párosítása gyömbéres, teriyakis fűszerezéssel. Rizzsel tálalva tökéletes főétel a keleties ízek kedvelőinek.
Gyömbéres, ananászos marhanyárs házi páccal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg sirloin steak
- 1 db ananász konzerv
- 2 ek aprított gyömbér
- 150 ml teriyaki szósz
- 30 ml ananászlé
- 2 db kaliforniai paprika (piros)
- 2 db vöröshagyma
Elkészítés:
- Egy tálkában keverjük össze a teriyaki szószt az ananászlével, az aprított gyömbérrel és az ananász konzerv levéből is adjunk hozzá egy evőkanálnyit.
- Alaposan keverjük el a pácot, majd vegyünk ki belőle fél decit és tegyük félre.
- A maradék pácot töltsük egy zárható edénybe (zacskóba) és adjuk hozzá a felszeletelt húst, a hagymát és a paprikát. Hagyjuk pácolódni legalább 1 órát.
- Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A nyársra húzzuk fel felváltva az ananászt, a húst, a hagymát és a paprikát, majd az így elkészített nyársakat tegyük fel a forró grillre sülni.
- Süssük 10 percig őket, 2 percenként forgatva és a maradék páccal újra lekenve őket.
- Amikor elkészültek, vegyük le őket és rizzsel kínáljuk!